ANNONSE
Annonse
Akersposten

Bogstad-elever tok ansvar

De gjorde det finere: (Fra v:) Victoria Amalie Wang, Caspar Mandt, Mathilde Nerstad Nyquist, Lars Grønlien Gjedrem, Felin Fürst Hellsegg og August Wikborg. Foto: Fredrik Eckhoff

Kan vi ane et ørlite smil i munnviken til Peder Anker nå, der han skuer utover sin egen plass (les: veikryss) på Bogstad? I samarbeid med Røa Vel har Bogstad-elever tatt noe av ansvaret for å holde det pent ved det tidvis trafikerte krysset. Mandag plantet de blomster.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2018 kl 09:40

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BOGSTAD: Om Anker ikke trekker en mine, er det i hvert fall blitt litt triveligere rundt bysten av vår aller første statsminister i krysset Sørkedalsveien/Ankerveien.

Mandag morgen var en håndfull syvendeklassinger fra Bogstad skole, de seks som sitter i elevrådet, på plass med både margeritter og petuniaer. Det tok ikke lang tid før det var blitt litt hyggeligere og mer fargerikt foran bysten.

– Han var Norges første statsminister.

– Han var rik.

– Han bodde på Bogstad Gård.

– Han eide masse av Nordmarka.

Syvendeklassinger har basiskunnskapene inne om den kjente nordmannen som har fått både veien og plassen oppkalt etter seg.

Saken fortsetter under bildet.

FØR OG ETTER: Så mye triveligere blir det etter at syvendeklassinger ved Bogstad skole har lagt ned en times innsats på Peder Ankers plass. Foto: Fredrik Eckhoff

Uoversiktlig kryss

Det var Bogstad skole som tok kontakt med Røa Vel for å spørre om de kan gjøre noe for å gjøre det penere i krysset, som ligger et lite steinkast ovenfor skolen.

– Vi snakket med Jostein Refsnes i Røa Vel. Vi ønsket sammen med Røa Vel å ha et felles fokus på å gjøre plassen litt finere, kanskje også tryggere, sier Elise Letting Madsen på Bogstad skole. Hun viser til at Røa Rotary tidligere har brukt tid og penger på plassen, også da med Jostein Refsnes som en drivende kraft. Senere har han fortsatt sitt engasjement for plassen gjennom sitt arbeid i Røa Vel.

– I vårt møte med Røa Vel var de interessert i at vi skulle «adoptere» statuen og området rundt. Det har vi nå gjort, sier hun.

Det er Røa Vel som står for blomstene elevene mandag plantet.

Bogstad-rektor Karoline Hoel forteller at både Bogstad skole og Sørkedalen skole nå har inngått et tettere samarbeid med Bogstad Gård også, og da er det naturlig at de gjør en innsats for å forskjønne plassen til gårdens mest berømte eier.

– Hele plassen og krysset er veldig uoversiktlig i dag. Dette er jo både innkjøringen til Bogstad skole og innkjøringen til Sørkedalen. Her må noe gjøres, sier rektoren.

Returpunktet flyttes?

Elise Letting Madsen forteller at ett av tiltakene er å droppe Peder Ankers plass som gjenvinningspunkt. Her er det containere for både klær, metall og glass, og ettersom det uansett ikke er lov å parkere nedover langs Ankerveien mot golfklubben og skolen, velger de fleste å sette fra seg bilen på en eller annen måte på kryss eller tvers ved krysset når de skal dumpe saker og ting til gjenvinning.

Saken fortsetter under bildet.

Disse kan forsvinne – og vil gjøre plassen penere og tryggere.

– Heldigvis har de nye eierne på Bogstad Camping nå sagt at de kan tenke seg å overta dette returpunktet, sier Letting Madsen.

Nå har altså Bogstad-elevene tatt det første skrittet for å gjøre det litt penere på plassen.

– Vi kommer også til å følge opp med vanning og luking, sier Letting Madsen.

LES OGSÅ:
Politiet sprengte på Bogstad

Russen sloss i Sørkedalen - to netter på rad

Følg Akersposten på Facebook