ANNONSE
Annonse

- Ble påkjørt med barn på brystet og barn i barnevogn

TRANGT: I Stjerneveien er det trangt og lite å gå på. Kvinnen er ikke identisk med vedommende som er omtalt i saken.

Politikeren Geir Hågen Karlsen (Frp) er skremt og forbannet over forholdene i veiene i Oslo ytre vest.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.02.2018 kl 15:26

ANNONSE
Annonse

YTRE VEST: - For å si det rett ut. Her er det helt jævlig hver eneste dag og jeg er forbannet. Jeg ser daglig at det oppstår farlige situasjoner i vårt område med Stjerneveien, Gråkamveien og Gulleråsveien. Her er det bratt med en humpete veibane full av spor og kuleis. Bilene hopper ut og inn av disse sporene og mister i verste fall styringen. Mange av veiene er dessuten uten fortau eller er ubrukbare på grunn av is og snø. Veibanen er eneste alternativ. En kvinne som gikk med barnevogn og med barn på brystet ble truffet av en bil og kastet ut til siden. Heldigvis gikk det bra med alle, men det kunne like godt endt med tragedie, sier Karlsen, som er vararepresentant på Stortinget.

Les også: - Verste jeg har vært med på

Kan skli innunder bilene

For noen dager siden var han sentral i nyhetene hvor han som oberstløytnant og hovedlærer i strategisk kommunikasjon ved Forsvarets stabsskole advarte mot russernes cyberangrep på demokratiske institusjoner. Nå advarer han sterkt mot manglende vedlikehold av en rekke veier i nærområdet. Han har som mange andre kontaktet Bymiljøetaten og varslet om forholdene, men det er liten hjelp å få med den kapasiteten etaten rår over.

- Jeg skjønner at Bymiljøetaten gjør så godt de kan med de ressurser de har. Nå er en del av veiene blitt måkt, men blank kuleis må fjernes med veihøvel og freses bort. Flere blir dyttet ut i snøfonnene og jeg gruer meg hver dag til å sende barna til skolen under disse forholdene. Barn kan skli på isen foran eller innunder bilene. Det er også såpass bratt her at bilene må ta skikkelig fart for å komme opp. I tillegg er det ikke plass til at to biler kan møte hverandre. Vanlige biler har store problemer. Taxier gir opp å komme opp i veien og vi har opplevd at folk som skulle besøke oss bare måtte snu, sier Karlsen, som er glad for at det nå er vinterferie for barna.

Les også: Folk er rasende og trygler om hjelp

Politikernes ansvar

Selv er han operert i armen etter en treningsulykke og går med armen i skinne.

- Jeg går med solide fjellstøvler, men må hele tiden passe på når jeg setter foten ned på snø og issvuller. Når jeg merker hvor forsiktig jeg må være på dette føret, forstår jeg hvorfor eldre, syke og bevegelseshemmede blir isolerte i sine hjem. Jeg møter også foreldre med barnevogn som opplever det som risikosport å komme seg ned til eller opp fra Slemdal. Jeg vet at byrådet nå har bevilget mer penger for å hjelpe på forholdene, men når jeg ser at det vil ta flere uker før isen blir fjernet er jeg ikke fornøyd. Byrådet burde ha tatt tak i dette for mange uker siden. Det er politikernes ansvar å sørge for at barn og voksne har noenlunde trygghet for å kunne bevege seg på offentlig vei, sier Karlsen, som også kan fortelle at en bil så vidt unngikk å bli påkjørt av T-banen på Gulleråsen stasjon, etter å ha blitt stående fast mellom bommene på grunn av forholdene.

Les også: Ville snu – ble stående på tvers i begge felt

Mer penger

Like før helgen la Bymiljøetaten ut denne meldingen på sin nettside:

Arbeidet med å fjerne is og snø på fortau og i boliggater er i full gang. Kapasiteten er økt. Byrådet har satt av ekstra penger til brøyting og strøing i Oslo. I tillegg får Bymiljøetaten penger til å leie inn ekstra utstyr til fjerning av is og snø på fortau og vei i boligområder. Dette skjer ved hjelp av såkalte isskrapere som vil få vekk isen som har satt seg. Det vil imidlertid fremdeles være steder der det er nødvendig å bruke deler av gatene og parkeringsplassene som lagringsplass for snø.

Arbeidet med fjerning av is vil ta flere uker. I perioder der det snør må arbeidet med fjerning av is vike for brøytingen.

Følg med på Bymiljøetatens brøyteliste her

Les også:

– Det må vel være et mareritt om noe skulle skje nå?

- Bruker villaveier for å gjennomføre et umulig prosjekt

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse