ANNONSE
Annonse

– Betyr mye at vi blir lagt merke til

«Med et sterkt ønske om å aktivisere folk, bringe folk sammen, utvikle kunnskap om naturen og hvordan denne kan utnyttes på en bærekraftig måte, har årets prisvinner lagt hele sin sjel og kapasitet i skape noe nytt i vårt distrikt.»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2018 kl 14:49

ANNONSE
Annonse

RØA: Det sa Røa Vels leder Anne Bjørnebye Vik da hun lørdag ettermiddag delte ut årets Røa-ildsjelpris, samtidig med at Røa-folk feiret at adventstid og førjulstid er i gang.

Det var fakkeltog over Røakrysset, munter julemusikk fra Lystharmonikerne og sang og gang rundt juletreet, som samlet et stort antall store og små som vanlig.

Ikke alle har en hage

Årets Røa-ildsjel er en pris som har vært delt ut i flere år, og det er Røa Vel, næringslivet på Røa og menigheten som står bak.

«I kommuneplanene fremover ønsker politikerne at Oslo skal bli en mellommenneskelig varmere, inkluderende og grønnere by! Her på Røa er vi heldige å ha mange av disse kvalitetene. Likevel er det ikke slik at alle har en hage, ikke alle har funnet sin aktivitet eller føler seg inkludert i et større felleskap. Årets ildsjel har nettopp tatt fatt i dette! sa Bjørnebye Vik før hun etter hvert avslørte hvem som er den verdige vinner av årets pris.

«Hva er vel mer tilfredsstillende enn å skape noe, se noe bokstavelig vokse mellom hendende dine og kunne dele denne gleden med andre?» sa vel-lederen og avslørte at hun denne gangen skulle hedre Voksenenga nærmiljøhage og prosjektlederen Pernille Leivestad.

«Prisvinneren har stått på med masse energi, øst av sin fritid og samlet små og store til en forvandling av et område vi ikke har sett maken til den siste tiden. Nå er Voksenenge Nærmiljøhage et fantastisk tilbud som er kommet for å bli takket være prisvinneren. Her dyrkes økologiske grønnsaker, urter, blomster, frukt og bær i fellesskap; det arrangeres morsomme og lærerike aktiviteter for store og små fra nærområdet vårt. Her er også en flott uteplass med eget kjøkken, bålplass og vedfyrt pizzaovn,» sa Bjørnebye Vik og omtalte årets prisvinner som faglig aktiv, sosialt drivende og alltid smilende.

Selve symbolet på prisen er denne gangen et hjerte utformet av gullsmed Fornebo, gullsmeden på Røa.

– Skapt noe

Prisvinneren selv, som har stått på nå i to år på Vokseenga Nærmiljøhage, Pernille Leivestad, sier til Akersposten at det betyr mye å få denne prisen.

– Det betyr mye for meg og for vår forening at vi blir lagt merke til, at vi har skapt noe som betyr mye for mange, sier hun og forteller om dyrking i fellesskap og opplevelsen av matglede. Både andelshavere og besøkende, i tillegg til rundt 600 skoleelever som har opplevd jordens små mirakler på nært hold.

Kommet for å bli?

«Et fantastisk tilbud som er kommet for å bli,» fastslo Anne Bjørnebye Vik i sin tale. Prosjektleder Leivestad understreker at ingenting er helt sikkert når det gjelder nærmiljøhagens fremtid.

– Vi planlegger mye spennende aktiviteter for neste år, men finansieringen er ennå ikke klar. Vi får noen svar i desember og noen på nyåret, sier Leivestad, som håper at blant andre Bydel Vestre Aker finner penger i sitt budsjett til å støtte nærmiljøhagen.

Her kan du lese mer om Voksenenga Nærmiljøhage på Facebook

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

ANNONSE
Annonse