Akersposten

Bydelene er ikke nådige:

- Beslutningsgrunnlaget er mangelfullt og utilstrekkelig

ENGASJEMENT: Harald Andersen fra Makrellbekken interessseforening orienterte om konsekvensene for området overfor representantene i Bydel Ullern. Til høyre Hans Jul Mikkelsen som representerte Montebello Vel og Husebyåsen vels synspunkter overfor representantene i Bydel Vestre Aker. Foto: Vidar Bakken

Politikerne i Ullern og Vestre Aker er samlet om kritikken av planprosessen knyttet til vannbehandlingsanlegget i Husebyskogen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ULLERN/VESTRE AKER: Den begrensede høringen ble lagt ut i sommerferien med radikale endringer i planene for vannbehandlingsanlegget i Husebyskogen. Blant annet at masseuttaket plutselig ble flyttet fra Sollerudstranda til Makrellbekken uten begrunnelse. Høringen er tatt opp i hastemøter i arbeidsutvalgene i bydelene Ullern og Vestre Aker, som begge er svært kritiske til planene og konsekvensene av disse.

Store mangler

I Bydel Ullerns uttalelse innledes det med: «Ullern bydelsutvalg påpeker at beslutningsgrunnlaget er mangelfullt og utilstrekkelig for å fatte kvalitativt gode politiske vedtak. Det mangler konsekvensutredninger. Bydelsutvalg er kritisk til at Mattilsynet har grepet inn i planprosessen med pålegg om dagsbøter hvis fremdriften ikke er i samsvar med foreslått ferdigstillelse av vannanlegget. Bydelsutvalg understreker at Mattilsynets henvendelse ikke må påvirke en nødvendig prosess for å fatte kvalitativt gode politiske vedtak.»

Det pekes på en rekke forhold som må konsekvensutredes i forbindelse med alternativene B3, B4 og B5 for å kunne fatte et vedtak. Det kreves at driftsbygg, eksosavkast og ventilasjonstårn ikke kommer i konflikt med rekreasjon, friluftsliv og biologisk mangfold. B3 er så langt bydelens foretrukne alternativ.

En rekke berørte

Bydelen forlanger også konsekvensutredninger knyttet til anleggsområde på Hundejordet og masseuttaket i Makrellbekkendalen, med hovedfokus på støy fra ulike kilder, trafikale forhold, naturmiljø, konsekvenser for folkehelsen, samt konsekvenser for rekreasjon/friluftsliv i de aktuelle områdene. En rekke beboere/barnefamilier blir direkte berørt, samt elever ved Huseby skole, skole og barnehage i FO-bygget og brukere i idrettsklubben Njård er blant disse.

Les saken: Huseby skole: Fortvilet på barnas vegne

Et oppdatert reguleringsforslag med nye konsekvensutredninger og forslag til avbøtende tiltak må foreligge til høring før det blir tatt en endelig avgjørelse. Dette er noen av punktene i Bydel Ullerns høringsuttalelse som i sin helhet kan leses her.

Under «Åpen halvtime» var en rekke representanter fra velforeninger, interessegrupper og beboere til stede og orienterte om konsekvenser som vil ramme de ulike områdene. Det samme skjedde i Vestre Aker.

Les saken: Fikk meldingen midt i sommerferien: - Dette er helt uforsvarlig

Mangler erstatningsarealer

De politiske representantene i Bydel Vestre Aker har mange av de samme innsigelsene som Bydel Ullern har i sin høringsuttalelse og har også alternativ B3 på Husebyplatået som sitt foretrukne alternativ. I tillegg etterlyser Bydel Vestre Aker erstatningsarealer for B1 som VAV går inn for. Det finnes ikke. Bydelen skriver: «Bydelen finner det oppsiktsvekkende om Oslo med sin nyslåtte status som Europas miljøby, bygger igjen naturmiljøene så lenge det finnes alternativer.»

Kroner null for friområde

Det rettes kritikk mot VAV når etaten vurderer alternativ B3 til en merkostnad på 167 millioner kroner mens B1 på Hundejordet blir vurdert til kroner null. «Dette oppfatter bydelen som meget spesielt, da bynære natur- og friområder er et samfunnsmessig knapphetsgode, som i virkeligheten er svært verdifulle».

Bydel Vestre Aker peker videre på i likhet med Bydel Ullern, bekymringene for konsekvenser av støy og annen forurensing samt konflikter knyttet til anleggstrafikk/skolevei, som berører tusenvis av barn i Husebyområdet med anlegg i 7 år, samt konsekvenser knyttet skolevei og barnas gratisanlegg i forbindelse med planene om masseuttak fra Makrellbekkdalen.

Les også: «Det føles nærmest som et svik»

Bydelen er skeptisk til at masseuttak på Sollerudstranda plutselig ble droppet og flyttet til Makrellbekkdalen, uten at det foreligger begrunnelse i saksdokumentene som følger høringen.

Les hele Bydel Vestre Akers uttalelse her

Det har kommet en rekke uttallelser fra skoler i nærområdet og fra beboere og interessegrupper i samme område. Følg saken på Plan- og bygningsetatens nettside.

Les også:

«De små firkantene som byråkratene ser på kartene sine, er faktisk noens hjem»

«Med barna som skyllevann»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...