ANNONSE
Annonse
Akersposten

Åpner mandag på Vinderen

Bare noen meter unna Vinderen-krysset ligger det velkjente, tidligere apotekhuset, som nå får nytt liv, med blant andre disse i sentrale roller: Fra v: Helene Bøhmer, Christopher Grønmo, Camilla brosstad og Finn Ørjan kaldhussæter. Foto: Fredrik Eckhoff

Bestemors vafler, kortreiste varer, økologiske juicer og norsk husmannskost. Mandag 15. august åpnet et nytt spisested i et tradisjonsrikt hus på Vinderen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.08.2017 kl 12:57

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VINDEREN: Helt siden desember i fjor har det gamle apotekhuset ved i Slemdalsveien ved Vinderen-krysset stått tomt, der det tidligere var kaffebar. Nå er det igjen liv og røre i det velkjente landemerket, og det er eierne bak Jonathan Sushi som starter opp nok et spisested i strøket.

Hektisk før åpning

Bydelsspiseriet Vinderen er navnet, og vi tar en kort prat med daglig leder Christopher Grønmo bare et par timer før åpningen. Han og resten av gjengen er i ferd med å legge de siste hendene på verket før åpning.

Selv har Grønmo jobbet i nesten fem år i sushibutikken, så han er kjent med området, og området er kjent med ham.

– Hva kan du si om det nye spisestedet?

– Det ble vel mye kaffesteder her, sier han og tenker altså på at det var en kaffebar som sa takk for seg i disse lokalene i desember.

– Med Bydelsspiseriet Vinderen ønsker vi å videreføre litt av ånden til gamle Jeppe Kro, som var her i mange år, sier Grønmo. – Vi ønsker å skape en trivelig stemning, og bestemors vafler blir signaturretten vår.

Nordisk

Han forteller om kortreiste råvarer og økologiske juicer, egen burgermeny og godt utvalg i salater.

– Også blir det god, norsk husmannskost, sier han. – Vi kaller det en nordisk bistro.

Nordisk preg blir det også over et solid utvalg av øl, og vinkartet skal også være ganske så dekkende, ifølge Grønmo.

Mandag ettermiddag, klokken 15, åpner dørene. Åpningstidene blir fra klokken 11 til 21/22 på tirsdag til lørdag, mens på søndag og mandag åpner spisestedet klokken 14.