ANNONSE
Annonse

Andre trinn for Flaggskipet er i gang

BYGG! Da er det klart etter at snoren ble behørig klippet. Fra venstre Nora Yosri Schultz 3B, rektor Vegard Kjesbu, Nora Haugmoen Ingebritsen 5A, Carina Syrtveit (elevrådsleder) 7B, Hennie Ba Halvorsen 4A, byrådssekretær Zaineb Al-Samarai, Sophia Marie Skarheim Onsum 5D, Henrik Rødsten 3A, Jacob Sandtrø 6A, Ella Enerud Odland 3D. Foto: Vidar Bakken

Spadetaket var erstattet med klipping av snor, da selve byggingen av Slemdal skole ble offisielt satt i gang.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2018 kl 12:33

ANNONSE
Annonse

SLEMDAL: Byrådssekretær Zaineb Al-Samarai klippet snoren sammen med elever fra Slemdal skole. Dermed er selve byggingen av ny skole på Slemdal i gang.

Foreløpig har man strippet hovedbygget (1940) innvendig og revet småskolebygget (1984). Nå begynner rehabilitering av hovedbygg og det eldste skolebygget (1900), samtidig som hovedbygget får en ekstra etasje og utvidelse på begge sider. I tillegg kommer et nytt bygg med gymsal og spesialrom.

Flaggskipet

Rektor ved Slemdal skole, Vegard Kjesbu, sa i sin tale at dette ville bli et flaggskip i Osloskolen og viste til alle de ulike avdelingene på skolen med samlingssal, spesialrombygget, helse- og kunnskapsbygget og hovedbygget med læringsrom.

- Men Slemdal skole vil ikke virke som et flaggskip om ikke det som puttes inn er av samme kvalitet. Mannskapet – elevene, lærerne og de mange ansatte, må også kunne kle rollene i flaggskipet, sa Kjesbu og viste blant annet til at det var et godt psykososialt miljø ved skolen med de laveste mobbetallene i Osloskolen og at skolen har fornøyde ansatte og foresatte.

Han la videre vekt på at fokuset de neste to årene er på elevenes læring og innfasing av ny læringsteknologi.

- Når dette flaggskipet er klart våren 2020, så kommer det også et mannskap som er verdige til å være i dette bygget. Slik at vi ikke bare har et pent flaggskip, men at vi sammen setter kurs mot nye horisonter i kunnskaphavet, avsluttet rektor, som ønsket lykke til med byggeprosjektet.

Les også: Blir dette den nye, trygge skoleveien?

Saken fortsetter under bildene

HER KOMMER FLAGGSKIPET: Rektor Vegard Kjesbu sammenliknet den nye skolen med et flaggskip, hvor elever, lærere og ansatte er mannskap. Foto: Vidar Bakken

Fantastiske bygg

Byrådssekretær Zaineb Al-Samarai representerte byrådsavdelingen for næring og eierskap, da byråd Kjetil Lund (Ap) var syk.

Al-Samarai pekte på det omfattende arbeidet som var gjort og skulle gjøres og viste til at det var lagt vekt på gode miljøvennlige løsninger.

- Her kommer det også gode uteområder med høy kvalitet. Det er lagt vekt på trafikksikre skoleveier for barna. Når dette står ferdig vil det være fantastiske bygg med høyt faglig innhold, samtidig som skolen også vil være et samlingspunkt for lokalmiljøet, sa Al-Samarai blant annet, før hun klippet snoren sammen med elever fra Slemdal skole.

FOR HELE NÆRMILJØET: Byrådssekretær Zaineb Al-Samarai vste til at skolen også blir et tilbud til folk i nærmiljøet etter skoletid. Foto: Vidar Bakken

Elevene må vente til skolen står ferdig når skoleåret starter i 2020. Frem til nå har de holdt til i FO-bygget på Huseby. Etter sommeren begynner 1-4. trinn på nye Holmen skole.

728 elever

Slemdal skole vil bli utvidet fra tre-parallell til fire-parallell barneskole med plass til 728 elever.

Det er lagt vekt på miljøvennlige løsninger som solceller, jordbrønner og passivhus. Solcellene skal plasseres på taket til det nye bygget. Energibrønner i grunnen vil forsyne byggene med varme om vinteren og kjøling om sommeren.

Det legges opp til at skolen skal bli en betydelig faktor i nærmiljøet etter skoletid, med rom for idretts- og kulturaktiviteter og ulike arrangementer.

Prosjektleder Trond Sommerdal i Undervisningsbygg orienterte om byggeprosessen og de utfordringer de sto overfor. Det er Backe Stor-Oslo som er entreprenør.

Les også:

Slemdal skole sliter mens de venter på ny skole

Gjør alt for å få Slemdal skole ferdig

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse