Akersposten

Akkurat her skulle benken monteres – midt i akebakken

Da Thomas Nedreberg var på vei til jobb tirsdag morgen, så han en krakk var under montering i Hovseterdalen. Da måtte han gripe inn!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2019 kl 17:41

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HOVSETERDALEN: Langt nede i Hovseterdalen, vis à vis den nye, hvite lavblokken, kom han gående tirsdag morgen. Da var noen i ferd med å montere en benk på gresset ved siden av gangveien.

Reagerte

Nedreberg, som bor på Meklenborg på Hovseter, reagerte straks da han så at benken skulle plasseres nederst i en skråning som hele vinteren brukes til aking og lek.

– Her akes det hele tiden! Og han som holdt på der, skjønte hva jeg mente da jeg sa at det var farlig å sette den akkurat der. Det er ille nok med stolpene som står oppover her. De hadde helt sikkert tenkt at det var fint om benken sto midt mellom stolpene, sier han. – Men det er jo midt i akebakken.

Nedreberg forteller at de som holdt på med monteringen, tok kontakt med sine overoverdnede.

Et par timer senere er Akersposten på stedet. Da er benken plassert, men rundt 15 meter lenger opp langs gangveien, og ikke lenger midt i akebakken.

– Det er en litt bedre plassering, sier Nedreberg, som mener at dette heller ikke er ideelt.

– Det er fint med benker, det handler ikke om det, understreker Hovseter-mannen, som mener at benken aldri hadde fått lov til å bli stående der den opprinnelig var tenkt.

– Den hadde de helt sikkert fått beskjed om å flytte. Jeg sparte dem nok for litt arbeid.

Flere benker?

Akersposten har tatt kontakt med Bymiljøetaten med spørsmål om hvordan planen er for nye benker i Hovseterdalen – og venter på svar.

Benken står der, 10-15 meter til venstre for stedet den egentlig skulle stå.