ANNONSE
Annonse

Akersposten med underskudd

- men dobler nå lesertallene

Vidar Bakken og Fredrik Eckhoff tror på nullresultat i 2017. – Vår dør i det lysegule huset i Røakrysset er alltid åpen for tips, sier de erfarne journalistene.

Akersposten gikk med underskudd i sitt første driftsår. – Dette var som forventet, sier ansvarlig redaktør Fredrik Eckhoff, som ser positivt på 2017.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.07.2017 kl 12:54

ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: Med opp mot 25.000 unike lesere i uken og 220.000 sidevisninger per måned har Akersposten festet et godt grep om nettavismarkedet i Vestre Aker og Ullern bydeler. Selskapet Akersposten Media ble stifter 29. februar i fjor av de to erfarne journalistene Vidar Bakken og Fredrik Eckhoff som fikk med seg salgssjef Hanne Bae Ottho. De tre eier avisen sammen.

Lange avtaler

Regnskapet for 2016 viser at lokalavisen nådde 828.000 kroner i driftsinntekter og fikk et resultat før skatt på minus 195.000 kroner. Egenkapitalen var ved årsskiftet på minus 165.000.

– Vi er en klassisk oppstartsbedrift, og det er typisk for slike å gå med underskudd i starten. Vi følger økonomien tett og er fornøyd til tross for underskuddet i fjor. Vi har i år fått med oss flere solide samarbeidspartnere med langsiktige annonseavtaler, sier Eckhoff.

Lysere i 2017

Så langt i år har veksten for Akersposten vært sterk, og i praksis har alle tall doblet seg.

– Jeg kan ikke love overskudd, men vi har en klar målsetning om å komme i mål med et nullresultat i 2017, sier Eckhoff.
Akersposten har et nedslagsfelt mot 80.000 lesere, noe som er i omtrent kan sammenliknes med områdene til aviser som Fredriksstad Blad og Fedrelandsvennen i Kristiansand.

– Vi får veldig mange tips og innspill fra våre lesere og skulle selvfølgelig gjerne hatt opp i mot 30 ansatte i redaksjonen, som for eksempel Fredriksstad Blad har. Vi ser frem til å kunne levere et resultat på over to millioner kroner slik at vi kan ansette en ekstra journalist, fordi det er så ufattelige mange viktige historier som bør fortelles fra vårt distrikt, sier Eckhoff.

ANNONSE
Annonse