ANNONSE
Annonse

– Akersposten er den lokale vokterhunden

TUSEN TAKK: Fra venstre: redaktør Fredrik Eckhoff, markedssjef Hanne Bae Ottho, leder av Helse-, oppvekst- og velferdskomiteen, Ingrid Nyhus og redaksjonssjef Vidar Bakken. Foto: Vibeke Randsborg

Det sa komiteleder Ingrid Nyhus (H) blant annet, da Akersposten mottok heder og kulturpris fra Bydel Vestre Aker.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.02.2018 kl 08:29

ANNONSE
Annonse

HUSEBY: Det var stor stas da Kulturprisen ble delt ut under bydelsutvalgets møte sist torsdag. Det var det fysiske beviset på at Akersposten ble tildelt den ærefulle prisen.

Les også: Akersposten fikk Kulturprisen 2017

Akersposten fikk mange fine ord på veien, sammen med blomster, diplom og et flott bilde av kunstneren Karin M. Keane. Akersposten kan naturligvis ikke si noe om dette er fortjent eller ikke. Vi tar likevel til oss ordene som ble oss til del fra komiteleder Ingrid Nyhus tale under utdelingen (se under). Arrangementet ble holdt foran bydelsutvalg, bydelsadministrasjon, familie og venner. Redaktør Fredrik Eckhoff og redaksjonssjef Vidar Bakken holdt takketale og kunne ikke unngå å nevne at Akersposten har mer enn 30 000 unike brukere i uken. Deretter var det tradisjonen tro kake.

Saken fortsetter under bildet

DEN SMAKTE: Stolte medarbeidere er klare for innhugg. Fra venstre: Fredrik Eckhoff, Vidar Bakken og Hanne Bae Ottho. Foto: Vibeke Randsborg

Her er teksten fra leder av Helse-, oppvekst- og velferdskomiteen, Ingrid Nyhus tale:

Vestre Akers kulturprisen 2017 tildeles akersposten.no.

Desember 2014 mistet vi papiravisen vår som for mange var en glede å finne i postkassen på torsdager. Det ble drøyt et år med lite informasjon om hva som skjedde i området vårt. Men februar 2016 fikk vi lokalavisen vår tilbake, da i nettutgave. Selv om enkelte savner papiravisen som kom i postkassen, synes mange at Akersposten er mye bedre som nettutgave. Spesielt er det mange som trekker frem Facebooksiden deres.

Akersposten.no siden gir oss dagsaktuelle nyheter når det skjer noe på vår kant av byen, og gir oss mulighet til å diskutere med andre nettlesere i kommentarfeltene, dele arrangementer, og ikke minst er dere den lokale vokterhunden som gjør oss oppmerksomme på planer og utfordringer i vår bydel.

Uten avisen hadde vi mistet mye av det lokale engasjementet som vi ser dere er med på å skape. Vi kan nevne utbyggingsplanene på Røa, Smestad og Slemdal, Røatunnel, sportsarrangementer, lokale helter, boligskatten og gratis aktivitetskole er noen av de sakene som har fått nettsiden deres til å koke. For oss som jobber med lokalpolitiske saker er dere et viktig talerør. Slik som det ble med Hovseterhjemmet, der naboer ga klar beskjed om hvorfor det var så viktig og riktig å snu.

Når jeg spør om hvorfor akersposten.no er så viktig, får jeg ofte svar om at dere skriver om ting som de store avisene ikke ville brydd seg om å dekke, og at de får vite hva som skjer i nabolaget.

For selv om verden er blitt mindre, er det de nære verdiene som betyr mest for oss, og det hjelper dere til ved å skrive om de. Slik at vi kan engasjere oss i alt som identifiserer livene våre. Dere skriver om holdninger, verdier og hva som identifiserer oss. Kultur handler om kunnskap, alt som er skapt av mennesker, og inkluderer alle sider av livet. Og det er det akersposten.no gjør, dere skriver om alle sidene som påvirker våre liv direkte eller indirekte. Uten dere hadde vi blitt mer fremmed for det som skjer rundt oss, så tusen takk på vegne av oss alle i Bydel Vestre Aker, og de som følger livet her vest i Oslo.

LES OGSÅ:

Folk er rasende og trygler om hjelp

CC Vest skal rives og flyttes

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse