Akersposten

Ake-kaos på perrongen

STOR KØ: Dette bildet er fra søndag ettermiddag på Midtstuen, med akere i kø til t-banen. Foto: privat

Snøen har kommet til glede for skiløpere og akere, men når tusenvis av mennesker skal ut i marka kommer du i nærkontakt med mange. Da er det avgjørende med avstand og munnbind.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.01.2022 kl 13:23

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MIDTSTUEN: Korketrekkeren er populær, og det fører til mange akende på Midtstuen stasjon, der Norges mest kjente akebakke ender opp. I 12-tiden søndag ber Sporveien i en Twitter-melding akende om å holde avstand:

«Midtstuen: Mange mennesker på plattformen. Vennligst hold avstand og spre dere. Vi har satt inn ekstratog, og har 8 tog i timen.»

FHI-direktør Camilla Stoltenberg frykter høye smittetall etter nyttår. Det minste man kan gjøre er å følge påbudet om å bruke munnbind i forbindelse med offentlig kommunikasjon om det er på buss, trikk eller t-bane – også i kø til disse. Akersposten får meldinger om at flere lar være å bruke munnbind søndag ettermiddag.

- Fullt kaos på Midtstuen og de aller fleste bruker ikke munnbind. Det blir spennende å se hva 8 avganger á 20 minutter i timen på overfylte T-banevogner gjør med smitten, skriver en leser til Akersposten.

Det er vi også spent på. Uansett – bruk munnbind da og hold avstand!

OPPDATERING: Mandag ettermiddag like før kl. 13.30 oppfordrer Sporveien igjen akende på Midtstuen stasjon til å holde avstand og bruke munnbind.