Akersposten

21 leiligheter skifter eier

Lilleakerveien 43B kjøpes av Oslo kommune. Foto: Boligbygg

Boligbygg kjøper Lilleakerveien 42B, en eiendom med 21 utleieboliger.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2017 kl 10:22

LILLEAKER: I bystyremøtet 14. juni vedtok bystyret at Boligbygg Oslo KF kjøper en eiendom med 21 utleieboliger på Lilleaker. Dette er moderne boliger med god brannsikkerhet, og dekker bydelens behov for flere grupper. Dette melder Boligbygg på sine nettsider.

Dette skriver Boligbygg videre:

Bakgrunnen for kjøpet er at Bydel Ullern har et stort behov for ordinære kommunale boliger, og har anmodet Boligbygg Oslo KF (BBY) om å sikre eiendommen til bydelens disposisjon.

Boligene vil bli benyttet til ulike målgrupper, både mennesker med ulike funksjonsnedsettelser, men også andre vanskeligstilte. Enkelte leiligheter vil også vurderes benyttet til eldre.

Moderne eiendom på Lilleaker

Eiendommen er lokalisert i Bydel Ullern, sentralt beliggende på Lilleaker med kort gangavstand til dagligvarebutikker, øvrig detaljhandel, kollektivtilbud og barne- og ungdomsskole.

Bygningen er på 3 etasjer pluss kjeller, og er på til sammen 1 354 kvadratmeter BRA. I bygningen er det 20 stk. 2-romsleiligheter og 1 stk. 3-romsleilighet. Totalt boareal er 960 kvm.

I tillegg er det 24 parkeringsplasser i parkeringsanlegg under bygget. Leilighetsinndelingen er i tråd med bydelens behov for flere boliger til innbyggere i bydelen som trenger hjelp til å skaffe seg en egnet bolig.

Tilfredsstiller TEK10 og branntekniske krav

Bygget ble oppført i 2014 etter TEK 10, er fullsprinklet og tilfredsstiller alle branntekniske krav. Leilighetene er bygget for utleie med holdbare materialer, og det gjenstår fremdeles tid på 5-årsgarantien fra entreprenør.

Innenfor en radius på 500 meter fra denne eiendommen eier BBY per i dag 9 leiligheter i borettslag eller eierseksjonssameier. Det er dermed lav konsentrasjon av kommunale boliger i området.

105 millioner kroner

Avtalt pris er 105 037 000 kroner. Med fratrekk for parkeringsplassene, gir dette en gjennomsnittlig kvadratmeterpris for boenhetene på kr 98 162 BRA.

Ullern er fortsatt den bydelen som har færrest kommunale boliger, men dette kjøpet øker antallet boliger fra cirka 200 til 220. Den bydelen som har flest kommunale boliger, Bydel Sagene, har 2105 kommunale boliger (per 31.12.16).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...