ANNONSE
Annonse

175,5 millioner for tomtene på Røa

SKANSKAS TOMT: Skanska har kjøpt opp tomtene innenfor det markerte området. Google maps

Skanska har investert tungt ved Røakrysset.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2017 kl 17:34

ANNONSE
Annonse

RØA: Tinglyste dokumenter i grunnboken viser at Skanska har tinglyst et pantedokument på 137,5 millioner kroner for tomtene som omfatter de gamle husene og parkeringsplassene mot Griniveien. Det gjelder Vækerøveien 203, Vækerøveien 201 og Griniveien 6. I tillegg er to tomter øst for parkeringsplassen solgt, Griniveien 4 og Griniveien 4B, hvor Skanska har tinglyst pantedokumenter på 19 millioner kroner på hver av disse to tomtene. Til sammen utgjør dette 175,5 millioner kroner.

Pantedokumentet på 137,5 millioner er senere nedkvittert til cirka 62,7 millioner kroner.

Disse dokumentene sier ikke noe konkret om hvilke salgsavtaler som er inngått mellom partene, men indikerer tomteverdien for det området som Skanska vil bygge ut. Det kan også være avtaler hvor den reelle salgssummen blir utløst gjennom hvilken utnyttelsesgrad Skanska oppnår på disse tomtene. Det vet vi ikke noe om.

Akersposten kontaktet prosjektsjef i Skanska, Oddvar Svartdal, for å høre om hvilke avtaler som er inngått med de enkelte tomteeierne. Svartdal ønsket ikke å kommentere avtaler og salgssummer, i og med at andre avtalepartnere er involvert i dette.

Les også:

- Jeg kommer aldri til å selge

Byantikvaren i sterk motsetning til Skanskas ekspertise

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse