Akersposten

Nye regler for beboerparkering

SEKS OMRÅDER: I Bydel Ullern er det seks områder markert med grønne gater, som er tatt ut til beboerparkering. Kart: Bymiljøetaten

Bydel Ullern har fått beboerparkering i utvalgte områder. Nå er det foreslått regelendringer for private og næringsdrivende. Det er lav oppslutning om beboerparkering i bydelen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2018 kl 10:24

BYDEL ULLERN: I bydelen ble det innført beboerparkering i seks områder i september i år, hvor 1416 plasser ble tatt ut til beboerparkering. Frem til i dag er det utstedt bare 252 pakeringstillatelser for beboerparkering, som utgjør cirka 18 prosent av totalen.

Les også: Nå innføres beboerparkering i Bydel Ullern (med delkart)

96 prosent i Bydel Frogner.

I nabobydelen Frogner er det tildelt 6170 tillatelser ev totalt 6428 plasser. Det vil si at 96 prosent av plassene er tatt. Det er lite sammenliknbart med Bydel Ullern, i og med at Frogner hadde vært prøvebydel i flere år, før beboerparkering ble permanent innført ifjor.

I Bydel Nordre Aker, som fikk innført beboerparkering samtidig som Bydel Ullern, blir noe over 50 prosent av de tildelte 1183 p-plassene benyttet til beboerparkering.

Bydel Vestre Aker er bydelen i ytre vest hvor bydelsutvalget har sagt nei takk til beboerparkering.

4000 kroner for bil nummer to

Bymiljøetaten har sendt over til byrådet et forslag til revidert forskrift, som innebærer endringer for både private og næringsdrivende med bil.

Her åpnes det for at en familie kan ha to biler i ordningen med beboerparkering, selv om begge bilene er registrert på samme person. Her ligger også muligheten for at én person kan få tillatelse på både privatbil og en bil som til daglig brukes i arbeid. I ordningen vil også bil + motorsykkel inngå. Dermed kan en person få beboerkort til to biler, eller én bil og én MC. Bymiljøetetan foreslår at beboerkort for bil nummer to blir priset til 4000 kroner i året og prisen for motorsykkel blir satt til 1500 kroner.
El-biler er unntatt beboerparkering og regnes eventuelt ikke som bil nummer to.

Les mer om forslag til revidert forskrift på kommunens nettside her

Bildeling

Flere personer er med i en bildelingsordning, noe som har vært problematisk når brukerne har bodd i ulike bydeler. Bymiljøetaten skriver: Det er ikke nødvendig eller ønskelig å ha detaljerte bestemmelser om bildeling som en del av forskriften for beboerparkering, men det er ønskelig at forskriften ikke skal være til hinder for at delte biler skal kunne parkere enkelt og rimelig i områder med beboerparkering. Bymiljøetaten foreslår at det etableres en ny paragraf som åpner for at det blant annet ikke er noe til hinder for at bildelingsbiler kan kjøpe allsonetillatelser.

Næringsdrivende

Samtidig åpnes det for en mye mer fleksibel ordning for næringsdrivende, hvor grønne skilter nærmest blir kriterium for beboerparkering:
Betingelsen er at den næringsdrivendes firma må være registrert i enhetsregisteret med adresse i beboerparkeringssonen og drive virksomhet fra denne adressen.
Den næringsdrivende må disponere kjøretøy, herunder være registrert som eier eller medeier av kjøretøyet i motorvognregisteret. Eventuell leiebil av autorisert bilutleiefirma skal dokumenteres.
Parkeringstillatelse kan tildeles til kjøretøy som innehar grønne registreringsskilter. Det tildeles ikke parkeringstillatelse til, eller til kjøretøy med tillatt totalvekt over 3500 kg.

Det åpnes også for at man kan betale for beboerparkering på månedlig basis, i stedet for årskort. Det er satt en høringsfrist for innspill til 15. februar 2019.

Les også:

«Beboerparkering: Ikke byrådets skyld, men prisen er!»

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...