Akersposten

Nye Oslo vest-skoler på topp

BEST SNITT: Vinderen skole har det høyeste snittet når engelsk, lesing og regning legges sammen. Foto: Vidar Bakken

De nasjonale prøvene for 5. trinn viser fortsatt at Oslo vest-skolene scorer over både landsgjennomsnitt og gjennomsnittet for Oslo, selv om avstanden er noe mindre enn tidligere.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2018 kl 10:24

OSLO VEST: På de nasjonale prøvene opereres det med tre mestringsnivåer i "fagkategoriene" engelsk, lesing og regning, hvor mestringsnivå 3 er det beste. Vi har tatt for oss hvor stor del av elevene som hører innunder mestringsnivå 3.

Oslo vest drar opp

Resultatene fra de nasjonale prøvene for 5. trinn viser at Oslo-skolene i snitt gjør det bra sammenliknet med landsgjennomsnittet. Mens landsgjennomsnittet viser at mellom 22-26 prosent av elevene er på høyeste mestringsnivå, er 35-38 prosent av Oslo-elevene på dette mestringsnivået i de tre «fagkategoriene». Det er liten tvil om at elevene i bydelene Ullern og Vestre Aker drar opp dette snittet, hvor i snitt 39,1 prosent av elevene ligger på høyeste mestringsnivå i engelsk, 41,9 prosent i lesing og 56,3 prosent i regning.

Finn resultatene fra din skole her

I denne sammenheng tar vi for oss skolene i bydelene Vestre Aker og Ullern. Resultatene viser at ulike skoler scorer høyest i de tre kategoriene.

Lysejordet skole

I Engelsk er det Lysejordet skole som scorer høyest. 50,6 prosent av elevene er innenfor mestringsnivå 3. Lilleaker skole og Slemdal skole skole følger etter med henholdsvis 47,2 og 45,1 prosent. Det er såpass tett mellom skolene at det skal ikke mye til før stillingene endrer seg. Resultatene fra blant andre Sørkedalen skole og Bjørnsletta skole er ikke offentliggjort på grunn av for få elever deltar på prøvene.

Vinderen skole

I Lesing er det elevene ved Vinderen skole som viser de beste ferdighetene. 55,8 prosent av elevene er på mestringsnivå 3. Bogstad skole følger etter med 53,3 prosent og Bestum skole med 52,6 prosent.

Skøyen skole

Fremtidens matematikere finner vi kanskje på Skøyen skole, som topper med hele 65,6 prosent av elevene på høyeste nivå i Regning. Bogstad skole skole er ikke mye dårligere med 65,0 prosent og så Vinderen skole med 64,9 prosent av elevene på mestringsnivå 3.

Beste snitt

Når man legger sammen prosentandelen for de tre kategoriene og lager et snitt, så er det Vinderen skole som scorer høyest med et snitt på 52,8 prosent. Skøyen skole følger rett etter med et snitt på 52,6 prosent, mens Grindbakken skole har et snitt på 50,8 prosent av elevene innenfor mestringsnivå 3.

Det er lett å se seg blind på disse tallene, hvor skolene ligger så tett med hensyn til mestring, at feilmarginene kan påvirke resultatet. Tallene må ses på som en indikator på hvor bra skolene gjør det med hensyn til mestring.

Les også:

Bogstad- og Sørkedalen-rektor: – Vi vil jo ikke miste noen

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...