Akersposten

Nye høyhus og befolkningseksplosjon

KNUTEPUNKTREGULERING: Innenfor det skraverte området vil det bli vedtatt en områderegulering som vil forandre Skøyen dramatisk. Skisse: Plan- og bygningsetaten.

Sentrale Skøyen vil bli omringet av høyhus med opptil 16 etasjer. Det er ventet at antall beboere vil øke fra 3000 til 14 000 innenfor det definerte området, samtidig med en rekke næringsbygg.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2016 kl 08:40

SKØYEN: Beate Siebke-Løge, prosjektleder i Plan- og bygningsetaten for Fjordbyen Vest, presenterte like før påske «Status for områderegulering», i et kontaktmøte med representanter for velforeninger og politikere i Bydel Ullern. Områdereguleringen tar utgangspunkt i at Skøyen er ett av flere kollektivknutepunkter i byen.

Byplangrep

Områdereguleringen for Skøyen er beregnet ferdig politisk behandlet tidligst i løpet av 2017. I mellomtiden opererer PBE med et «Byplangrep» som ble innstilt av det forrige byrådet.

På grunn av et rush av saker med store utbyggingsprosjekter over hele Skøyen-området, kunne ikke alle disse settes på vent inntil en områderegulering er på plass. Det betyr at PBEs avgjørelser i store byggeprosjekter vil bli retningsgivende for den senere områdereguleringen.

(Saken fortsetter under bildet. Klikk på bildet for større format)

UNDER BEHANDLING: På kartet vises planprosesser som er i gang før områderegulering er på plass. Skisse: Plan- og bygningsetaten

Skepsis

Dette er velforeninger og politikere skeptiske til.

– Byplangrepet var noe nytt som ble introdusert utenom de ordinære strukturene i plan- og bygningsloven. Og i påvente av en områderegulering, så har man fått et «fast track» for noen utbyggere, men ikke alle. Det i selv seg er problematisk, fordi en områderegulering skal sikre en helhetlig plan. Men, når noen store utbyggere får grønt lys så tidlig i prosessen, kan det være en helhet man ikke ser i dag som disse utbyggerne kan ødelegge i fremtiden, sier Høyres gruppeleder i bydelsutvalget, Roger Mollan-Olafsen.

(Saken fortsetter under bildet. Klikk på bildet for større format)

HØYDER: Skissen viser planlagt høydeutvikling i området, hvor de mørkeste partiene tillater maksimum 16 etasjer. Skisse: Plan- og bygningsetaten.

Dispensasjoner satt i system

– I den tiden man arbeider med en områderegulering, så er det byggestopp i området og utbyggere må søke dispensasjon. Et byplangrep er dispensasjoner satt i system, og det tillates at utbyggere går utenom det ordinære systemet, sier Mollan-Olafsen og fortsetter:

– Det kan være at vi i en områderegulering skal ha inn områder for skole og annen sosial infrastruktur. Dette kan vi gå glipp av i den endelige områdeplanen, fordi det ikke ligger inne i Byplangrepet i dag. Det kan også komme nye krav til utbyggerne i områdereguleringen, som i dag ikke ligger i Byplangrepet. Og dette skjer med PBE og rådhusets velsignelse.

Mange elementer

Det er stor usikkerhet knyttet til den endelige områdereguleringen av Skøyen. Hva skjer med Fornebubanen, Hoffsdiagonalen som ny samlevei, ny trase for trikken, bussløsninger, ny jernbaneløsning ved Skøyen stasjon og utvikling av E18 er bare noen av elementene som må avklares før områdereguleringen. Båtopplagstomten i Bestumkilen er også på nytt et element i forbindelse med utbygging og åpning mot fjorden.

(Saken fortsetter under bildet. Klikk på bildet for større format)

OMSTRIDT: På nytt er båtopplagstomten aktuell med hensyn til utbygging og tilgang til sjøen. FOTO: Plan- og bygningsetaten.

– Bydel Ullern har tidligere sagt at båtopplagstomta må åpnes opp for flere brukere og bli en del av begrepet «åpne byen mot fjorden». Det gjelder fortsatt, understreker Høyres gruppeleder.

Deltakere på møtet mente at høyhusene ville danne en barriere mot sjøen i stedet for å åpne området mot Bestumkilen. Det ble også etterlyst skyggediagrammer i forbindelse med behandling av store byggeprosjekter mot småhusbebyggelsen.

Flere nyheter på Akersposten.no:

Mener disse husene aldri skulle vært tillatt

Byantikvaren vil sette Kirkenær-huset på Gul liste

– Vips, så var sykkelen borte!

I Nordre Aker går debatten om høyhus – les mer på Nab.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...