Akersposten

«Nye bommer ser ut til å være til liten nytte»

Slik skal bommer og lys fungere i Hoffsveien. «Vi så naturligvis frem til bedre bommer. Men hva skjer? De nye bommene har (fortsatt) rett som det er driftsavbrudd, og Sporveien setter (fortsatt) ut gult varselskilt om dette og anmoder oss trafikanter om å kjøre forsiktig og se oss for,» skriver Per Anton Rønning.

«Det er grunn til å regne med at denne oppgraderingen har kostet millionbeløp, men jammen ser det ut til å være til liten nytte, for driftssikkerheten ble bare marginalt bedre, og knapt nok det,» skriver Per Anton Rønning (Frp).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Svært ofte passerer jeg bommene som skal hindre kryssing av trikkesporet på Skøyen, henholdsvis Skøyen stasjon og Hoff stasjon. Bommene skal gå ned når trikken kommer.

For ikke så lenge siden ble bom-anleggene skiftet ut, og i brosjyren utdelt i nabolaget lovet Sporveien at nå skulle vi få sikrere og ikke minst mer driftssikre bommer.

De gamle bommene (særlig ved Skøyen stasjon) var stadig ute av drift, og driftsavbruddene varte som oftest i flere dager. Vi så naturligvis frem til bedre bommer. Men hva skjer? De nye bommene har (fortsatt) rett som det er driftsavbrudd, og Sporveien setter (fortsatt) ut gult varselskilt om dette og anmoder oss trafikanter om å kjøre forsiktig og se oss for.

Hva er det Sporveien driver med? Det er grunn til å regne med at denne oppgraderingen har kostet millionbeløp, men jammen ser det ut til å være til liten nytte, for driftssikkerheten ble bare marginalt bedre, og knapt nok det.

Hvorfor var det så vanskelig å finne en leverandør av bommer som kunne levere driftssikre installasjoner? Da bommen var ferdig ved Hoff stasjon, sto den i lengre tid uvirksom fordi det var problemer med å få signallysene til å virke.

Når det er sagt kan det være fristende å nevne de nye trikkene. Det er vel og bra med nye trikker, men nå leser vi i Aftenposten at de nye trikkene ikke kan kjøre i Bærum, de må snu på Øraker. Bekkestua er en saga blott. Dette er et politisk valg selvsagt, men et byråd som driver iherdig kamp mot privatbilen skaper ingen suksesshistorie ved å reduserer kollektivtilbudet og gjøre det vanskeligere for folk flest.

Det virker som om samferdselspolitikken og de valg som der tas, støter på snubletråd etter snubletråd.

Per Anton Rønning
styremedlem Ullern FrP

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...