ANNONSE
Annonse

Ny sykkelvei sparer mange eiendommer – foreløpig

FORNØYD: Knut Frederik Horn er glad for at bystyret snudde i sykkelveisaken. Foto: Arkiv

Miljøpartiet De Grønne gikk i bystyret inn for forslaget til den lokale MDG-representanten Knut Frederik Horn. I stedet for sykkelvei hele veien fra Røa kirke til Peder Ankers plass, vil den største delen gå i Hovseterdalen – men bare midlertidig.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse

RØA: – Det viser at folk er fleksible og at politikerne i rådhuset i dette tilfellet lytter til hva lokale representanter har å si, sier MDGs representant i bydelsutvalget, Knut Frederik Horn.

Horns forslag

Akersposten var i april med Horn på sykkelreise fra der T-banen krysser Mærradalen til Peder Ankers plass på Bogstad, og billedla hele turen. Han ville vise at turveien gjennom Hovseterdalen, frem til der Trettebakken munner ut i Sørkedalsveien, egner seg godt til sykling. Dermed var det bare en mindre del av strekningen mot Peder Ankers plass som var nødvendig å utvide til full sykkelvei. Og dermed ville også de fleste av eiendommene som eventuelt ville bli rammet av full sykkelvei, bli spart.

Les: Sykkelvei vil kutte i 38 eiendommer

Les også: Hvorfor kaste bort flere hundre millioner

Midlertidig

– Det er viktig å få frem at dette er et midlertidig vedtak. I kompromissforslaget ligger det at det skal være sykkeltelling i to år, både i Hovseterdalen/Mærradalen og i Sørkedalsveien. Det skal danne grunnlaget for om trasevalget skal fortsette å gjelde eller om det blir full utbygging av hele Sørkedalsveien fra Røa kirke. Da håper naturligvis jeg at så mange som mulig sykler Hovseterdalen, sier Horn.

Fra Trettebaken vil de neste to årene turveien bli skiltet sykkel og gangvei.

Les også: Går imot dyr sykkelvei

Ta hensyn

Horn er ikke enig i påstanden om at bruken av turveien til sykling skaper konflikter med gående.

– Jeg sykler denne veien veldig ofte og har ikke opplevd konflikter med andre brukere. Det er snakk om den nedre delen av Hovseterdalen med store grøntområder og mange brukere. Her skal vi fortsette å ta hensyn til og respektere hverandre, om man er turgåere, joggere eller syklister.

Se debatten

Det var Arbeiderpartiet, MDG, SV og Rødt som dannet flertall for kompromissforslaget. Høyres og Frps forslag om opparbeidelse av sykkelvei hele Hovseterdalen opp, som bydelsutvalget gikk inn for, fikk dermed ikke flertall. Venstre gikk inn for å opparbeide sykkelvei fra Røa kirke, som var den opprinnelige innstillingen fra byrådet. Bystyret vedtok opparbeidelse av nytt og bredere fortau på høyre side av Sørkedalsveien fra Røa kirke.

Se debatten i Bystyret her


Les også:

Går for det største alternativet i Aslakveien

Orkla får bygge 16 etasjer på Skøyen

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse