Akersposten

Ny sykkelvei sparer mange eiendommer – foreløpig

FORNØYD: Knut Frederik Horn er glad for at bystyret snudde i sykkelveisaken. Foto: Arkiv

Miljøpartiet De Grønne gikk i bystyret inn for forslaget til den lokale MDG-representanten Knut Frederik Horn. I stedet for sykkelvei hele veien fra Røa kirke til Peder Ankers plass, vil den største delen gå i Hovseterdalen – men bare midlertidig.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

RØA: – Det viser at folk er fleksible og at politikerne i rådhuset i dette tilfellet lytter til hva lokale representanter har å si, sier MDGs representant i bydelsutvalget, Knut Frederik Horn.

Horns forslag

Akersposten var i april med Horn på sykkelreise fra der T-banen krysser Mærradalen til Peder Ankers plass på Bogstad, og billedla hele turen. Han ville vise at turveien gjennom Hovseterdalen, frem til der Trettebakken munner ut i Sørkedalsveien, egner seg godt til sykling. Dermed var det bare en mindre del av strekningen mot Peder Ankers plass som var nødvendig å utvide til full sykkelvei. Og dermed ville også de fleste av eiendommene som eventuelt ville bli rammet av full sykkelvei, bli spart.

Les: Sykkelvei vil kutte i 38 eiendommer

Les også: Hvorfor kaste bort flere hundre millioner

Midlertidig

– Det er viktig å få frem at dette er et midlertidig vedtak. I kompromissforslaget ligger det at det skal være sykkeltelling i to år, både i Hovseterdalen/Mærradalen og i Sørkedalsveien. Det skal danne grunnlaget for om trasevalget skal fortsette å gjelde eller om det blir full utbygging av hele Sørkedalsveien fra Røa kirke. Da håper naturligvis jeg at så mange som mulig sykler Hovseterdalen, sier Horn.

Fra Trettebaken vil de neste to årene turveien bli skiltet sykkel og gangvei.

Les også: Går imot dyr sykkelvei

Ta hensyn

Horn er ikke enig i påstanden om at bruken av turveien til sykling skaper konflikter med gående.

– Jeg sykler denne veien veldig ofte og har ikke opplevd konflikter med andre brukere. Det er snakk om den nedre delen av Hovseterdalen med store grøntområder og mange brukere. Her skal vi fortsette å ta hensyn til og respektere hverandre, om man er turgåere, joggere eller syklister.

Se debatten

Det var Arbeiderpartiet, MDG, SV og Rødt som dannet flertall for kompromissforslaget. Høyres og Frps forslag om opparbeidelse av sykkelvei hele Hovseterdalen opp, som bydelsutvalget gikk inn for, fikk dermed ikke flertall. Venstre gikk inn for å opparbeide sykkelvei fra Røa kirke, som var den opprinnelige innstillingen fra byrådet. Bystyret vedtok opparbeidelse av nytt og bredere fortau på høyre side av Sørkedalsveien fra Røa kirke.

Se debatten i Bystyret her


Les også:

Går for det største alternativet i Aslakveien

Orkla får bygge 16 etasjer på Skøyen

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...