Akersposten

«Ny skolebehovsplan - skuffende for bydelen»

DEBATT: Ingrid Hopp (H) og Birgit Osnes (H)

UTSATT FOR TREDJE GANG: Nå er det altså 2029 som gjelder for Hoff skole. Det reagerer Ingrid Hopp og Birgit Osnes på.

Utdanningsetaten har lansert ny skolebehovsplan for 2022-2031. Igjen er ny skole på Hoff utsatt, i tillegg kommer en utsettelse på rehabilitering av Smestad skole. Høyre sender nå et klart signal om at ny skole på Hoff skal prioriteres og regulering av ny skole må ut av områdereguleringen på Skøyen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Utdanningsetaten begrunner utsettelsen til 2029 av ny barne- og ungdomsskole på Hoff, som opprinnelig skulle være ferdigstilt høsten 2021, som svært kompleks med flere avhengigheter mot bla. pågående områdeplan. Det har også tidligere vært nevnt av utdanningsetaten at areal på uteområdet ved regulering av barneskole er noe krevende på Hoff. Høyre har derfor også tidligere sendt inn forslag om å etablere Hoff som en ren ungdomsskole. Bymiljøet rundt Hoff skole egner seg godt for en ungdomsskole, samtidig er det kapasitet til å utvide Smestad barneskole til en barneskole med fem eller seks paralleller.

Smestad skoles etterlengtede rehabilitering er også utsatt til 2030, som begrunnes med at prosjektet skyldes behov for å redusere det årlige investeringsnivået for skoleanlegg. Smestad skole var i skolebehovsplanen fra 2019 lovet ferdigstilt i 2025/26. Skolens tomt er også planlagt regulert til både Smestad barneskole sammen med ny ungdomsskole. Høyre mener det vil være en bedre løsning for alle parter å beholde Smestad skole og området rundt som en ren barneskole. Det er viktig at barnas utearealer forblir, at skolehagen ikke forsvinner og at trafikksikkerheten på skolen raskt forbedres og ikke forverres.

Ullern Bydel er et av områdene i Norge som forventes størst befolkningsvekst i de neste 10-20 årene. Det bygges ut boliger i et raskt tempo, og da spesielt på Skøyen og Lilleaker. Høyre er bekymret for at sosial infrastruktur ikke har like høy hastighet. Etter Utdanningsetaten tall, ser vi at bydelen allerede i dag er på 100% kapasitet både på barnetrinnet og på ungdomstrinnet. I tillegg til ny skole på Hoff og utvidelse av Smestad skole, ber Høyre Utdanningsetaten se på skolealternativer vest i bydelen, da spesielt i området rundt den tenkte Lilleakerbyen. Vi ser fra Utdanningsetatens egne tall, at Lilleaker Skole allerede når makskapasitet i 2023. Mot slutten av perioden for denne skolebehovsplanen, viser kurven godt over 100 elever som geografisk skulle ha gått på Lilleaker ikke vil få plass. Likevel sier Utdanningsetaten ingenting om hvordan de har tenkt å løse det prekære behovet.

Høyre ser positivt på at det pågår sonderinger knyttet til anskaffelse av ytterligere én skoletomt i området, grunnet den forventete økningen i skolebehovet også etter planperioden. Her ber Høyre Utdanningsetaten se nærmere på tidligere foreslåtte tomt på Statnett, i tillegg til å se på tomter på Lilleaker.

Barna i Ullern Bydel fortjener et trygt og forutsigbart skoletilbud. Våre elever skal kunne forvente å få gå på en skole i nærmiljøet og på samme skole som søsken og nabobarn. Ullern Bydel står allerede overfor en krevende situasjon på ungdomstrinnet, hvor flere elever høsten 2021 starter i nye brakker på Ris ungdomsskole. Utdanningsetaten bør lære av tidligere feil for å unngå fremtidige brakkeløsninger og forlengelser av midlertidige etablerte løsninger ved ytterlig utsettelser.

Kommunen bes derfor sette politiske prinsipper til side og vurdere bruk privateide bygg og tomter til skoler for å løse skoleproblemene. Private aktører kan være en løsning ikke en fiende.

Ingrid Hopp
Gruppeleder i Ullern Høyre
Nestleder i bydelsutvalget i Bydel Ullern

Birgit Osnes (H)
Leder av Ullern kultur- og oppvekstkomite

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...