Akersposten

Ny politileder: - Dette er satsingsområdene på Oslos vestkant

POLITISJEF I OSLO VEST: Stein Olav Bredli kommer fra jobben som leder av voldsavsnittet i Oslo politidistrikt. Foto: Pål Magnus Tømmervold og Twitter-skjermdump

For snaut to måneder siden startet Stein Olav Bredli (48) i jobben som ny politisjef for Oslo Vest, Asker og Bærum.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2017 kl 12:41

OSLO VEST: 48-åringen fra Lier styrer enhetens om lag 380 ansatte, som inntil videre bærer navnet Geografisk driftsenhet 2 (GD2).

- Den første tiden som leder har vært veldig spennende og hektisk. Jeg ser også at jeg og de andre driftsenhetslederne har krevende oppgaver med å få den nye organisasjonen opp og virke etter ny modell. Jeg tror det vil ta måneder og år før hele politireformen slår ut i full blomst, sier Bredli til Akersposten.no.

Satser på forsterket polititjeneste

Nye Oslo politidistrikt er inndelt i tre såkalte geografiske driftsenheter – forkortet til GDE 1, 2 og 3. Politireformen innebærer at Norge får 12 politidistrikt.

Oslo vestkants nye politisjef tror politiet vil sørge for en minst like god jobb, som før sammenslåingen med Asker og Bærum.

- Jeg har stor tro på at vi vil levere en like bra, eller kanskje bedre, polititjeneste enn før. Men jeg kan ikke utelukke enkelte utfordringer i innkjøringsfasen som følge av ny organisasjon og endrede rutiner, sier Bredli - og forklarer at mye av innsatsen innledningsvis handler om å gi den nye enheten bein å gå på.

- Nå har jo Oslo politidistrikt blitt mye større etter sammenslåingen med Asker og Bærum. For GD2 blir en av de viktigste jobbene å smelte sammen kulturer i den nye organiseringen. Dette for at vi også i fortsettelsen kan levere gode polititjenester, sier han.

Målet med politireformen er å gi publikum en bedre tjeneste. Håpet er blant annet at den nye organisasjonen og et felles straffesaksinntak får brukt ressursene mer effektivt. Det skal frigjøre kapasitet til etterforskning som krever mer tid.

Fokusområdene

- Vi er ikke blitt noen færre etter sammenslåingen, og tanken er at vi skal kunne dra effekt av organiseringen. Spesielt når det kommer til straffesaksinntak. Tanken er at mye av mengdekriminaliteten, som kan avgjøres hurtig, ikke belaster de ulike geografiske bruksenhetene. Håpet er at det på sikt gjør at vi får utnyttet ressursene enda bedre, sier Bredli.

Hva vil fokuset være rettet mot i bydelene Ullern og Vestre Aker?

- Spesielt mot det forebyggende arbeidet. Med en egen forebyggende enhet som favner hele Oslo, og satsingen vi har på de ulike driftsenhetene, håper jeg det gode arbeidet vil fortsette i alle bydeler.

- En annen viktig satsing er rettet mot ungdomskriminalitet, som forutsetter at vi har gode arenaer for det forebyggende arbeidet. For det er krevende i de aktuelle bydelene, og det er viktig at vi fortsetter det, sier Bredli.

Vil unngå oppblomstring

Den ferske GD2-lederen understreker imidlertid at også satsingen rettet mot vinningskriminalitet vil oppta mye av politihverdagen i fortsettelsen.

- Tallene tilsier ikke at det ser så ille ut, men at vi fortsatt har en satsing på det, er veldig viktig for oss. Det gjelder Oslo Vest. Vi hadde for noen år siden en ganske omfattende økning på boliginnbrudd, men nå er ikke det lenger noen særlig stor utfordring. Det henger sannsynligvis sammen med den satsingen som har funnet sted på Majorstuen og i Oslo over flere år. Det er en krevende innsats, men på ingen måte noe vi vil skal blomstre opp, sier Bredli.


LES OGSÅ:
Sykkelentusiast (35) om veisikkerheten fra Tryvann: - Latterlig og flau!

LES OGSÅ: Innehaver av vill rekordfart NED FRA Tryvann: - Tiden gir få rettigheter til å skryte

LES OGSÅ: Wow, sjekk den spinnville rekorden til Tryvann på sykkel!

LES OGSÅ: Vraket franske alper og finanslivet for et liv med hunder

LES OGSÅ: «Jeg er fra Ullern. Når jeg sier det må jeg ofte unnskylde meg litt»

LES OGSÅ: Hemings alpinprinsesse hyller klubb og foreldre

LES OGSÅ:
«Pappa kjørte meg til skolen i Audi'en, sykt flaut. Audi'en liksom»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...