Akersposten

Ny løype i marka – super skihelg i vente

Den splitter nye løypa har vært planlagt i mange år. Nå er den klar.

«Et lite stykke historie blir skrevet i dag» Dette skriver Skiforeningen på sine nettsider. Endelig, etter 20 år med diskusjoner, har løypen som forbinder Skar i Maridalen med løypenettet i Nordmarka åpnet. Tilførselsløypen går fra Øyungsdammen og fletter seg inn i løypene i retning Kikut.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.01.2019 kl 16:05

NORDMARKA: Den nye løypa vil ta i bruk gamle driftsveier fra tidligere skogdrift i Øyungslia. Løypa er cirka to kilometer lang og vil være en fin løype for alle som ønsker å gå fra Skar i Maridalen og inn i Nordmarka – også barnefamilier. Målet er å åpne et nytt serveringsted ved Øyungsdammen innen vinteren 2020.

Gode ski-dager i vente!

Løypene i Marka har tjent godt på det friske snøfallet som inntraff Oslo onsdag. Kombinasjonen av klar himmel og minusgrader i ettertid har gjort det optimalt for skiturer denne helgen. Kulden har sørget for faste og gode løyper med ny preppede spor.

Hyttene åpne og klare for besøk

Nordmarka har mange fine turhytter for de som trenger en liten pustepause og en varm kopp kakao. Denne helgen er mange av dem åpne og klare for besøk.

Denne helgen er følgende stuer åpne i Nordmarka: Kikutstua, Finnerud, Kobberhaugshytta, Skjennungstua, Tryvannstua, Ullevålseter og toppstua på Varingskollen.

NB! Skiforeningen advarer mot å ferdes på umerkede traseer over vann uten sikkerhetsutstyr og kunnskap om å ferdes på tynn is.

Sjekk skiforeningens føremelding her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...