Akersposten

Ny lokkeepisode – denne gang på Bestum

KOMMER I BIL: Flere lokkeepisoder i våre bydeler med menn som prøver å lokke barn inn i bilen. Foto: Arrangert

Lokkemannen sa han skulle hente på vegne av foreldre, men den snarrådige gutten tok opp telefonen og truet med å ringe politiet. Dermed forsvant mannen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

BESTUM: Foreldre kontakter Akersposten og ber oss følge opp lokkeepisoder, som vi Pass opp for lokkemenn]skrev om tidligere denne uken.

Tirsdag denne uken var det en slik episode, denne gang på Bestum.

En 12 år gammel gutt på vei hjem fra Bestum skole, ble i Vennersborgveien kontaktet av en mann i en grå stasjonsvogn. Det skjedde i 14-tiden, like etter at han hadde skilt lag med en skolekamerat. Mannnen hevdet at han skulle hente gutten på vegne av foreldrene. Gutten forsto med én gang at dette ikke var tilfelle. Han tok opp mobiltelefonen og sa at han skulle ringe politiet. Det var nok til at mannen kjørte avgårde.

Mannen det er snakk om, skal være i 40-årene, iført svart cap og røde solbriller. Saken er meldt til politiet.

Rektor ved Bestum skole, Merethe Holmen, har informert foreldrene ved skolen om denne hendelsen og tidligere hendelser i våre bydeler, som også har vært Pass opp for lokkemenn]omtalt i Akersposten. Rektor ber de foresatte om å snakke med barna om hvordan de skal forholde seg til slike hendelser. Skolen har også tatt opp episoden ved Bestum med elevene.

Les også:

Pass opp for lokkemenn

Fokus på lokkemenn kan få andre konsekvenser

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...