Akersposten

Ny, lokal vei langs Ring 3

NY VEI: Her vil lokalveien bygges ut og fortsette mot Radiumhospitalet parallell med Ullernchausseen, informerer bydelsleder Carl Oscar Pedersen,

Nå er det vedtatt. Det blir fullstendig lokalvei fra Smestadkrysset, forbi den nye gjenbruksstasjonen og frem til Radiumhospitalet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.05.2016 kl 09:34

ULLERN: – Bydelen har i mange år kjempet for å få på plass denne lokalveien. Etter vår mening er denne helt nødvendig etter hvert som bruken av den nye gjenbruksstasjonen på Smestad øker, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H).

Statens vegvesen protesterte

Det er 90 meter vei det er snakk om. Den endelige avgjørelsen ble tatt av Kommunal- og moderniseringsdepartementet, etter at Statens Vegvesen protesterte mot vedtaket om lokalvei som bystyret fattet i april ifjor. Statens vegvesen mener den nye lokalveien vil legge hindringer i veien for å utvikle et fremtidig kollektivfelt langs Ullernchausseen, samt at lokalveien vil hindre utvikling av en effektiv sykkelvei og trygge fortau for fotgjengere.

Plass til begge deler

– Vi mener at det er plass til begge deler, både kollektivfelt og gode sykkelveier med den bredden som er til rådighet. Dette vil bli en nyttig lokalvei, ikke minst når det gjelder trafikken til og fra gjenbruksstasjonen. Presset på Smestadkrysset er fra før svært stor og med denne veien vil man avlaste krysset Monolittveien/Jon Smestads vei. Det er et problemkryss i dag, sier Pedersen.

Kan reverseres

Han håper at den forblir en lokalvei og ikke en avlastningsvei for en del av Ring 3.

– Jeg tror ikke bilistene vil vurdere veien som en snarvei i rushet. Det vil ikke bli noe stort problem, mener Pedersen.

For eksempel må bilister nordfra foreta en vurdering før tunnelen under Smestadlokket, om lønnsomheten av å kjøre opp på lokket og gjennom tre lyskryss før de når lokalveien.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet skriver i sitt vedtak at det er fullt mulig å evaluere tiltaket: "Hvis veilenken fører til svært negative konsekvenser med store ulemper for gående og syklende eller større tilbakeblokkering på Smestadlokket, slik Statens vegvesen frykter, mener departementet at tiltaket kan justeres og om nødvendig reverseres"

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Kan bli 11'er-bane på Huseby likevel

– Småhusområdene raseres

Med hjertet i halsen på skolevei på Vinderen

Gir blanke i russeknuter – ruller heller med foreldrene

Foreldrenes gave til vennskap på Bestum skole
Ullerntunet: – Hva var det vi sa?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...