Akersposten

Ny frist for å uttale seg om «monstermaster» eller kabel

Eksempel på en cirka 40 meter høy mast på Ullernåsen. Disse er vesentlig smalere, men dobbelt så høye som de gamle. Illustrasjon: Statnett

Nå er det heldigvis kommet en ny tidsfrist for høringsuttalelse til Statnetts konsesjonssøknad.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2019 kl 15:11

ULLERN/VESTRE AKER: Det er mange som oppdaget Statnetts søknad om ny strømforsynning med alternativene luftledning gjennom bydelene prioritert foran kabel, i siste liten. Fristen for høring var satt til 1. november. Den er nå endret. Byrådsavdelingen for byutvikling har sendt følgende på mail til Akersposten:

Fikk videresendt henvendelsen din. Oslo kommune (og alle andre) har fått utsatt høringsfrist etter ønske fra bl.a. bydelsutvalgene. Den nye fristen er 3.1.2020 og kommunen jobber nå med å koordinere sine høringssvar.

Les også:

«Hva har byrådet gjort for å forhindre monstermaster – så langt ingenting»

Nå vil «folket» overbevise NVE om at tunnel er bedre enn «monstermaster»

Om det betyr, som tidligere spurt, om byrådet har til hensikt blant annet å utarbeide et eget høringssvar, vites ikke. For ordens skyld, her er henvendelsen fra Akersposten som overstående er svar på:

Statnett har søkt Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om konsesjon for erstatning av dagens luftledning mellom Hamang og Smestad transformatorstasjon med to mulige utfall - luftledning eller kabel i tunnel fra Hagabråten i Bærum til Smestad. Høringsfristen er 1. november.

Mitt spørsmål er om byrådet/byrådsavdelingen akter å gjøre noe i den forbindelse, som berører veldig mange mennesker. Viser til byrådssaken og det enstemmige vedtaket i bystyret 06.03.2013 hvor det i vedtaket blant annet står: Som et hovedprinsipp må man unngå å bygge nye luftspenn innenfor dagens byggesone. Videre må også linjen som kommer fra Sylling via Bærum til Smestad, og som går tett på boligbebyggelse både i Bærum og Oslo, kables ved oppgradering.

Se konsesjonssøknad for Ny 420 kV forbindelse mellom Hamang-Bærum-Smestad

Høringsuttalelse sendes til NVE her

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...