ANNONSE
Annonse
Akersposten

Norges største blir enda finere

Polet på CC Vest pusser opp i oktober. Foto: Reidar Martinsen

Norges største Vinmonopol holder stengt denne uken på grunn av oppussing. Om en uke vil det fremstå i komplett, ny drakt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2017 kl 10:40

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: – Kundene vil oppleve en merkbar endring, forteller distriktssjef Daniel Østreng til Akersposten.no.

Merkbare endringer

Kundene på CC Vest kommer til stengte poldører hele denne uken. Norges største utsalg av alkoholholdig drikke gjennomgår en totalrenovering. Distriktssjefen forteller:

– Ja, her blir det merkbare endringer. For det første må vi legge nytt tak da gårdeieren har varslet om fare for lekkasje. Det blir også nytt gulv og vi endrer hele profilen på lokalet vårt. Det blir lysere og flottere med nye kasser osv. Vi gleder oss til å ønske våre kunder velkommen neste uke, sier Østreng.

Mandag 30. oktober slippes også spesialutvalget av viner.

– Denne gangen med spesiell fokus på Rhone-viner. Det vil sikkert bidra til økt omsetning på dette polet som stadig er Norges største i antall solgte liter og omsetning. I 2016 solgte man cirka én million liter – hvor vin er det dominerende produkt.

Pressesjef Jens Nordahl i Vinmonpolet forteller at CC Vest i flere år har hatt posisjonen som Norges største utsalg og det med god margin.

Vin vinner

– Ja, CC Vest er vårt største og det eneste som vipper en million liter. Neste på lista ligger på cirka 800.000 liter. Nest største i Oslo er Oslo City, sier Nordahl so legger til at kun 5 prosent av omsetningen på CC Vest er brennevin.

Brennevin har lenge hatt en nedagående kurve og tapt omsetning mot vin. Dette gjelder særlig Oslo Vest. På landsbasis utgjør brennevin cirka 14 prosent av omsetningen. Hva angår vin går er trenden en økning i lyse viner som hvitt, rosé og musserende, sier Nordahl.

CC Vest selger cirka 500.000 liter rødvin, 350.000 liter hvitvin, 100.000 liter musserende og 50.000 liter rosé. Omsetningen i 2017 vil, i følge Nordahl, kunne ende på ca. 200 millioner. Og det er faktisk en nedgang i forhold til 2016.

I følge Nordahl taper man noe til utsalg i Bærum, spesielt Fornebo som er i vekst. Vi vet jo også at hele CC Vest opplever en nedgang dette året, noe man antar skyldes stengningen av Granfos-tunnelen. Nå er den åpen igjen, Og adgangen til senteret blir enklere.

LES OGSÅ: Eldre kvinne fralurt gullsmykke på Lilleaker

Boligbrann på Lilleaker

Heming-gutten Morten Thorsby drømmer om å avslutte karrieren i Lyn

Butikk på Vinderen runder 30

De lever et hundeliv – og digger det!

Følg Akersposten på Facebook