Akersposten

Norges største blir enda finere

Polet på CC Vest pusser opp i oktober. Foto: Reidar Martinsen

Norges største Vinmonopol holder stengt denne uken på grunn av oppussing. Om en uke vil det fremstå i komplett, ny drakt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2017 kl 10:40

LILLEAKER: – Kundene vil oppleve en merkbar endring, forteller distriktssjef Daniel Østreng til Akersposten.no.

Merkbare endringer

Kundene på CC Vest kommer til stengte poldører hele denne uken. Norges største utsalg av alkoholholdig drikke gjennomgår en totalrenovering. Distriktssjefen forteller:

– Ja, her blir det merkbare endringer. For det første må vi legge nytt tak da gårdeieren har varslet om fare for lekkasje. Det blir også nytt gulv og vi endrer hele profilen på lokalet vårt. Det blir lysere og flottere med nye kasser osv. Vi gleder oss til å ønske våre kunder velkommen neste uke, sier Østreng.

Mandag 30. oktober slippes også spesialutvalget av viner.

– Denne gangen med spesiell fokus på Rhone-viner. Det vil sikkert bidra til økt omsetning på dette polet som stadig er Norges største i antall solgte liter og omsetning. I 2016 solgte man cirka én million liter – hvor vin er det dominerende produkt.

Pressesjef Jens Nordahl i Vinmonpolet forteller at CC Vest i flere år har hatt posisjonen som Norges største utsalg og det med god margin.

Vin vinner

– Ja, CC Vest er vårt største og det eneste som vipper en million liter. Neste på lista ligger på cirka 800.000 liter. Nest største i Oslo er Oslo City, sier Nordahl so legger til at kun 5 prosent av omsetningen på CC Vest er brennevin.

Brennevin har lenge hatt en nedagående kurve og tapt omsetning mot vin. Dette gjelder særlig Oslo Vest. På landsbasis utgjør brennevin cirka 14 prosent av omsetningen. Hva angår vin går er trenden en økning i lyse viner som hvitt, rosé og musserende, sier Nordahl.

CC Vest selger cirka 500.000 liter rødvin, 350.000 liter hvitvin, 100.000 liter musserende og 50.000 liter rosé. Omsetningen i 2017 vil, i følge Nordahl, kunne ende på ca. 200 millioner. Og det er faktisk en nedgang i forhold til 2016.

I følge Nordahl taper man noe til utsalg i Bærum, spesielt Fornebo som er i vekst. Vi vet jo også at hele CC Vest opplever en nedgang dette året, noe man antar skyldes stengningen av Granfos-tunnelen. Nå er den åpen igjen, Og adgangen til senteret blir enklere.

LES OGSÅ: Eldre kvinne fralurt gullsmykke på Lilleaker

Boligbrann på Lilleaker

Heming-gutten Morten Thorsby drømmer om å avslutte karrieren i Lyn

Butikk på Vinderen runder 30

De lever et hundeliv – og digger det!

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...