Akersposten

– Noen kjørte på rødt, og da gikk det i rødt begge retninger

Bygging av ny VM-bro over Holmenkollveien skaper trøbbel fordi det er innsnevret til kjøring i én retning av gangen og lysregulering. Dette bildet er ikke fra denne helgen. Arkivfoto: Fredrik Eckhoff

Det har igjen vært ekstra kaotisk med trafikk på Holmenkollveien. Utålmodige bilister som har kjørt på rødt lys forbi anleggsarbeidet, har skapt ekstra problemer for alle andre enn seg selv.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

HOLMENKOLLEN: Akersposten skrev i desember om arbeidene med å sette opp den nye VM-broen i Holmenkollveien like ovenfor Midtstubakken. Arbeidene skal vare til mars eller april, og dette fører til at det kjøres bare i én retningen av gangen, med lysregulering.

KrF-politiker og skientusiast Espen Andreas Hasle tok opp problemet i Akersposten, og fra Kultur- og idrettsbygg ble det meldt at de skulle se på hvordan de kunne få kuttet ned på perioden veien skal være innsnevret.

Nå har det gode skiføret slått til for alvor, og det betyr mer kjøring til og fra marka. At man er frarådet å benytte offentlig kommunikasjon på grunn av korona-pandemien, gjør ikke biltrafikken mindre.

Bilister kjørte på rødt

Juledagene og nyttårshelgen har vist at problemet bare har blitt større ettersom snøen er blitt dypere. Politiet meldte søndag ettermiddag på Twitter:

«Holmenkollveien. Vi er på stedet for å se til at trafikken flyter greit ved utkjøring fra skianlegget. Det er satt opp et lyskryss i forbindelse med anleggsarbeid. Dette har medført at flere har ringt inn til VTS og meldt om førere som har kjørt mot rødt lys.»

Til Akersposten utdyper operasjonsleder Bjørn Gunner Nysæter:

– Det har vært mye folk i marka, og det har vært stor trafikk særlig på ettermiddagene på vei nedover Holmenkollveien. Akkurat der er det jo arbeid som har bidratt til at problemet er blitt større, sier Nysæter og viser til arbeidet med VM-broen.

– Det vi har fått inn fra Veitrafikksentralen, er at det er satt opp lysregulering, og at noen har kjørt på rødt. Da går det i rødt i begge retninger. Det har skapt trøbbel, og det blir full stans, sier han.

Han opplyser at politiet var på stedet, og at et privat firma etter hvert overtok dirigeringen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...