Akersposten

Noen få parseller ledig på Voksen

Nå pløyes det på Voksen! Foto: Privat

Sen vinter har slett ikke tatt knekken på oppstarten for Voksen næmiljøhage. Nå er det full fart, og det er fremdeles en ørliten sjanse til å skaffe seg en parsell. Men da må du antakelig reagere raskt!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.05.2017 kl 12:13

VOKSEN: – Etabeleringen av Voksenenga nærmiljøhage er i gang for fullt, forteller prosjektleder for nærmiljøhagen, Pernille Leivestad, til Akersposten.no.

Noen parseller igjen

Til tross for at vinteren har holdt det gående litt lenger enn vanlig i år, har nærmiljøhagen fått en flying start, og Leivestad melder om at nesten alle de rundt 50 parsellene nå har fått sine eiere for sesongen.

(Saken fortsetter under bildet)

Pernille Leivestad

– Det er fremdeles noen få parseller igjen til utleie. Kontakt post@voksenenga.no dersom du ønsker å leie din egen hageflekk i nærmiljøhagen, eller registrer deg på nettsiden www.voksenenga.no hvis du har lyst til å delta i det trivelige fellesskapet i felleshagen på Voksenenga, sier Leivestad.

Hun forteller at Inge fra Bogstad Gård nå har startet opp med pløying av jordet, og over 100 små og store stilte til våronn lørdag 29. april.

– Da sto blant annet bygging av drivhus, etablering av bålplass og montering av rastebenker, donert fra Røa Vel, på agendaen, sier hun.

– Før dyrkingen i parsellene og i felleshagen kan starte opp gjenstår det endel jordarbeid, i tillegg må viltgjerdet på plass slik at ikke rådyrene gjør skade på vekstene i hagebruket, ifølge prosjektlederen.

Inviterer til Grønn glede

I tillegg til parsellene har nærmiljøhagen altså et stort område som skal bli en felleshage, hvor alle kan hjelpe til.

Hver mandag kl 17-20 og tirsdag kl 11-14 arrangeres det Grønn glede i nærmiljøhagen.

– Da kan alle som vil delta i hagebruket i felleshagen. Det er ingen krav til grønne fingre eller erfaring, og barn er hjertelig velkomne. Det vil bli hagestell, matlaging og hygge, og alle vil få med seg en smak av avlingen hjem når det høstes inn, sier hun.

Mandag 8.mai starter sesongens første Grønn glede, da står blant annet setting av poteter på agendaen.

Vil noen sponse redskapsbod?

Pernille Leivestad forteller at nærmiljøhagen har redskaper som skal brukes i hagebruket, men mangler finansiering av redskapsbod, og har dermed ingen steder for oppbevaring av redskapene. Hun ber Akersposten om å gjøre det kjent at nærmiljøhagen trenger støtte til redskapsbod, og nå er det gjort!

LES OGSÅ: Kjempegave til nærmiljøhagen

Her skal folket dyrke

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...