ANNONSE
Annonse

Nesten så champiskorken spratt!

MEST LEST: Montebello-gutten Marius Magnussen (19) syns det er stas at artikkelen om Facebook-siden "Overhørt på vestkanten" er mest lest på nye Akersposten.no. Avisens redaktør syns det er minst like stas at de litt "tyngre" sakene også får masse oppmerksomhet. Foto: Fredrik Eckhoff

De to kompisene fra Montebello opprettet en Facebook-side for å vise hvor enkelt det var å få oppmerksomhet. Artikkelen om dem er den mest leste i nye Akersposten.nos unge historie. Enda mer oppmerksomhet altså!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.04.2016 kl 20:33

ANNONSE
Annonse

AKERSPOSTEN.NO: – Hvis noen lurer på hva den aller best leste saken vår er etter oppstarten 1. mars, kan vi godt avsløre det: Det er intervjuet med de to gutta fra Montebello som lagde en Facebook-side der de harselerte med vestkantungdoms lett forvrengte syn på materiell velstand. Vi ante på forhånd at en sak om kombinasjonen av treffende humor og selvironi ville treffe leserne godt, sier redaktør Fredrik Eckhoff.

– Det er saken som har blitt delt flest ganger på sosiale medier og nærmer seg nå 10.000 unike visninger. Det er solid for en lokalavis som egentlig er litt tilbake i startgropen, sier han.

Henter champisen

Marius Magnussen smiler bredt når han får vite at artikkelen om deres Facebook-side "Overhørt på vestkanten" er mest lest. Han får dermed nok en bekreftelse på at harselas med Oslo vest slår godt an.

– Siden ble jo ekstremt populær og spredte seg fort. Alle liker å lese morsomme, provoserende ting, og det er ikke vanskelig å tulle med vestkanten, sier Montebello-gutten, som sammen med Karl Magnus Tveter laget Facebook-siden.

Magnussen syns det er stas med gode lesertall på Akersposten og henter gladelig frem en "Gul enke" for bildets skyld. Som et av sitatene på "Overhørt på vestkanten" lyder: "Den kleine stillheten når noen popper cava på champagnefrokost." Champagne må det være!

God mottakelse!

Men Akersposten.no den første måneden etter oppstandelsen har heldigvis handlet om langt mer enn ungdommer som tuller med seg selv og andre. Mottakelsen har vært utrolig positiv, kan redaktør Eckhoff fortelle.

FORNØYD: Redaktør Fredrik Eckhoff. Foto: Selfie

– Vi hadde et håp om at nye Akersposten.no ville bli positivt mottatt, at savnet etter lokalavis for Ullern og Vestre Aker var stort, men vi hadde ikke trodd vi skulle få en så massiv og positiv respons som vi har fått, sier Eckhoff.

– Det er utrolig moro å følge med på hva som fenger leserne våre. Ikke minst er det interessant å se hvilke temaer og saker som sprer seg for eksempel på sosiale medier og nærmest begynner å leve sitt eget liv der ute.

Det tok Akersposten.no bare en måned å passere de første 100.000 sidevisningene, noe redaktøren er godt fornøyd med.

Den solide lokaljournalistikken

– Ellers er det gledelig å se at de mer seriøse nyhetene våre, som salg av Kirkenær-huset, beboerparkering i Bydel Ullern, kommunal overtakelse av Madserud sykehjem, navnsetting av ny skole ved Gressbanen og leserinnlegg om Lilleakers utvikling, også blir veldig godt lest. Vi knuser lesertallene vi hadde på nett før avisene tok en pause for et drøyt år siden. Nå har mange av nyhetssakene våre passert både 2.000 og 3.000 unike visninger, og det betyr at lokalavisen har en viktig funksjon, sier redaktøren.

– Det er betryggende å se at den solide journalistikken som først og fremst Vidar Bakken hos oss er så kjent for gjennom mange år, stadig har gjennomslagskraft i lokalmiljøet og blant dem som tar avgjørelser. Hvem vet for eksempel om hva som hadde skjedd med Kirkenær-huset på Sørbyhaugen om Bakken og Akersposten ikke hadde belyst saken, sier Eckhoff.

Viktige tips og innspill

– De gode og interessante tipsene har også begynt å komme inn til oss. Det var sånn vi for eksempel kom over salget av Kirkenær-huset. Men også andre typer tips, som mannen fra Bestum som på en ytterst frekk måte ble frastjålet sin kjære sykkel i egen hage, er saker som interesserer våre lesere. Den sistnevnte saken nærmer seg nå 1.500 unike visninger, og det er solid for en stjålet sykkel, sier Eckhoff.

– I oppstarten understreket vi også at det lokale næringslivet må kjenne sin besøkelsestid og bruke oss. På det feltet har vi også fått utmerket respons, sier Eckhoff.

Han oppfordrer videre alle lesere til å ha Akersposten.no og tipsmailen, tips@akersposten.no, langt fremme i pannen neste gang de kommer over ting som kan være av interesse for flere i Oslo vest!

Her kan du lese den mest leste saken (den gjør seg også godt andre gang!)

Flere nyheter på Akersposten.no:

Høyhus skal femdoble folketallet på sentrale Skøyen

Mener disse husene aldri skulle vært tillatt

Byantikvaren vil sette Kirkenær-huset på Gul liste

– Vips, så var sykkelen borte!

ANNONSE
Annonse