Akersposten

Nekrolog: Lasse Lund

Lasse Lund. Foto: Privat

Det ble med ett litt stillere i Vestveien på Lilleaker. Min gode venn og alle gamle Lilleaker-beboeres «the one and only» Lasse Lund døde brått mandag 5. november, 73 år gammel. Lasse hadde dette sosiale genet. Og da prater man med og blir kjent med alle.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2018 kl 11:20

I Vestveien var Lasse på farten ustanselig. Bare unntaksvis med bil. Han gikk og syklet. Uansett vær. Tidlig om morgenen kunne han påtreffes på sykkel på vei til et eller annet gjøremål eller aktivitet. For eksempel til Nadderudbadet for å svømme sine faste 3000 meter . Underveis hadde han alltid tid til å stoppe for å prate med folk. Derfor visste også Lasse hva som foregikk i veien og på Lilleaker. Det var bare å spørre – og du fikk svar.

Og han kunne historien. Han husket navn. Han husket hendelser og var en åpen historiebok. Det var bare å spørre – og du fikk svar.

Men Lasse var mer enn bare en kjent og kjær skikkelse i Vestveien. Han var sannsynligvis en av landets sprekeste 70-åringer. Som han var blant de sprekeste som 20-åring. Den gang han var aktiv i de fleste idretter først og fremst gjennom Liull (senere Ullern IF). Lasse likte å bruke kroppen. Han sparte seg aldri.

Han elsket naturen – enten det var langs Lysakerelva eller på fjellet. Som nærmeste nabo til elva, så var det knapt en dag han ikke var å se på stien som snirkler seg langs det vakre vassdraget.

I dag er jeg sikker på at trærne feller en tåre. At fugler og dyr undres. Hvor er det blitt av Lasse?

Savnet vil også prege gjengen som møtes hver lørdag i tippelaget på Kaktus hvor fotball og en øl blir ledsaget av løst prat, gode historier og mye latter. Og ingen bidro mer enn Lasse. Vi satt alle med spisse ører – særlig når Lasse kom hjem fra en av sine turer i ut- og innland, og med stor og fantastisk innlevelse ga til beste historier som utløste kaskader av latter.

Og så kunne han skryte. Gjerne av hvor mange trær han hadde felt den siste uka. Vi visste at han snakket sant. Når Lasse sa han hadde felt to trær, kappet og hugget i stabler store som små hus – ja, så var det slik. Lasse var ikke bare glad i samle på ved. Han var selv hel ved.

Våre tanker går til familien med Terje, Camilla - og barnebarna Alexander og Amalie som han satte så stor pris på og hadde så mye glede av, og de med ham.

Vi er mange som vil savne deg Lasse. I sorgen søker man trøst. Og vi finner den i minnene og alle historiene som ligger igjen.

Dem kan ingen ta fra oss.

Reidar Martinsen

Følg Akersposten på Facebook

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...