Akersposten

Nekrolog: Erik Danielsen

Erik Danielsen (1997-2017). Foto: Privat

"Du vil bli husket som den som alltid hadde omsorg for andre, den mest smilende, lekende og inkluderende vennen vi kunne ønske oss," skriver venner av Erik Danielsen (16.4.1997-24.4.2017).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2017 kl 09:51

Nekrolog: Erik Danielsen
(16.4.1997-24.4.2017)

Det er ufattelig at du ikke lenger er her sammen med oss, snille, gode Erik. Mandag 24. april avsluttet du livet ditt, bare 20 år gammel. Vi, vennene dine på Lilleaker og Øraker, sørger over at du er borte og over at vi ikke visste hvor mørkt det var der du befant deg akkurat nå. Du vil bli husket som den som alltid hadde omsorg for andre, den mest smilende, lekende og inkluderende vennen vi kunne ønske oss.

Du var en lagspiller, og noen av oss møttes allerede da vi som seksåringer deltok på fotballskole. Vi ble raskt introdusert for din spesialitet, «Erik-skuddet». Med det sørget du for seier gang på gang, om det var fra midtbanen eller i rollen som keeper. Avsparkene dine gikk mang en gang rett i motstanderens mål. Du hadde et eget blikk for spillet, men også for de andre på laget. Du kastet deg over alle former for idrett, fotball, sykling, bandy og håndball, og hadde en enormt smittsom lidenskap for Tour de France og for laget ditt, Rosenborg. Når vi andre gjerne ville sitte inne i sofaen noen timer til for å spille dataspill, dro du oss med til ballbingen på Hullebergmyra – om det så var midt på natten.

Du var et forbilde for oss, men vi vet ikke om du selv var klar over det. Alle hadde respekt for deg, selv om du aldri var en som hevet stemmen. Respekt er ikke noe du kan ta, det er noe du får, og du var høvdingen i vår vennegjeng. Du hadde en helt spesiell autoritet og løste opp i konflikter uten å si et ord. Du hadde lett for å få venner, vi tror det var fordi du var snill tvers i gjennom og aldri var opptatt av å heve deg over andre.

Hjemme hos deg var det alltid åpent hus, med mamma May som verdens mest tålmodige og rause. Da vi var tenåringer, fikk vi den tryggheten vi trengte der, det var hos deg vi helst ville være. Vi spilte oss gjennom kvelder og helger, utviklet vår egen sære form for humor og opplevde et helt fantastisk samhold.

Rommet ditt er tomt nå. Vi kommer alltid til å savne det gode smilet ditt. Du har lært oss mye om ekte vennskap, Erik. Det vil vi ta med oss videre.

På vegne av venner på Lilleaker og Øraker,
Elias Østrem Tafjord og Henrik Haug

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...