ANNONSE
Annonse
Akersposten

Nekrolog: Erik Danielsen

Erik Danielsen (1997-2017). Foto: Privat

"Du vil bli husket som den som alltid hadde omsorg for andre, den mest smilende, lekende og inkluderende vennen vi kunne ønske oss," skriver venner av Erik Danielsen (16.4.1997-24.4.2017).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2017 kl 09:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Nekrolog: Erik Danielsen
(16.4.1997-24.4.2017)

Det er ufattelig at du ikke lenger er her sammen med oss, snille, gode Erik. Mandag 24. april avsluttet du livet ditt, bare 20 år gammel. Vi, vennene dine på Lilleaker og Øraker, sørger over at du er borte og over at vi ikke visste hvor mørkt det var der du befant deg akkurat nå. Du vil bli husket som den som alltid hadde omsorg for andre, den mest smilende, lekende og inkluderende vennen vi kunne ønske oss.

Du var en lagspiller, og noen av oss møttes allerede da vi som seksåringer deltok på fotballskole. Vi ble raskt introdusert for din spesialitet, «Erik-skuddet». Med det sørget du for seier gang på gang, om det var fra midtbanen eller i rollen som keeper. Avsparkene dine gikk mang en gang rett i motstanderens mål. Du hadde et eget blikk for spillet, men også for de andre på laget. Du kastet deg over alle former for idrett, fotball, sykling, bandy og håndball, og hadde en enormt smittsom lidenskap for Tour de France og for laget ditt, Rosenborg. Når vi andre gjerne ville sitte inne i sofaen noen timer til for å spille dataspill, dro du oss med til ballbingen på Hullebergmyra – om det så var midt på natten.

Du var et forbilde for oss, men vi vet ikke om du selv var klar over det. Alle hadde respekt for deg, selv om du aldri var en som hevet stemmen. Respekt er ikke noe du kan ta, det er noe du får, og du var høvdingen i vår vennegjeng. Du hadde en helt spesiell autoritet og løste opp i konflikter uten å si et ord. Du hadde lett for å få venner, vi tror det var fordi du var snill tvers i gjennom og aldri var opptatt av å heve deg over andre.

Hjemme hos deg var det alltid åpent hus, med mamma May som verdens mest tålmodige og rause. Da vi var tenåringer, fikk vi den tryggheten vi trengte der, det var hos deg vi helst ville være. Vi spilte oss gjennom kvelder og helger, utviklet vår egen sære form for humor og opplevde et helt fantastisk samhold.

Rommet ditt er tomt nå. Vi kommer alltid til å savne det gode smilet ditt. Du har lært oss mye om ekte vennskap, Erik. Det vil vi ta med oss videre.

På vegne av venner på Lilleaker og Øraker,
Elias Østrem Tafjord og Henrik Haug