ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Nei, sånn skal det jo ikke være!

Grusen hoper seg opp på Røa stasjon, bare timer før 17. mai. Sporveien beklager at flere stasjoner i Oslo vest ikke er feid. Foto: Fredrik Eckhoff

Sporveien beklager at flere t-baneperronger i Oslo vest fremdeles er fulle av grus bare noen timer før 17. mai. Han innrømmer at dette er problem som er størst på vestkanten

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2018 kl 11:57

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: – Her ser det jo ikke særlig bra ut til 17. mai, sier en mann som står og skuer utover stasjonsområdet på Røa i det undertegnede passerer.

Og han har jo helt rett. Perronger og adkomstveiene ved stasjonen er fulle av grus etter en hard og lang vinter.

Utfordringer i år

– Nei, sånn skal det jo ikke være, sier kommunikasjonsrådgiver i Sporveien T-banen, Jan Rustad. Han forteller at store grusmengder og sen vinter har skapt problemer for Vaktmesterkompaniet i deres jobb med å gjøre områdene pene og rene før 17. mai.

– Problemet vårt er at dette er et arbeid som støver mye. Derfor må det tas i driftspausen på natten. Det er bare drøyt tre timer, sier Rustad.

– Vaktmesterkompaniet tar alt de klarer i denne pausen, men vi har hatt en sen vinter og masse grus. Det er ikke så veldig lenge siden det ble mulig å rydde, sier han.

Ekstra ille i vest

Rustad forteller at det er ikke bare i Akerspostens område dette er et problem, men det har denne gangen gått litt ekstra utover Oslo vest.

– De aller fleste stasjonene er nå tatt, men det har gått litt utover stasjonene i vest i år. Vi beklager situasjonen, og det blir tatt så fort det er mulig, sier han.

Men det er i skrivende stund fremdeles noen timer igjen til 17. mai. Kanskje skjer det noe på Røa stasjon og andre grusbelagte t-banestasjoner i løpet av natten?