ANNONSE
Annonse
Akersposten

Nei, jeg forsøker ikke å omskrive historien

Leder av bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker, Lars Asbjørn Hanssen (H).

Leder av bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker, Lars Asbjørn Hanssen (H) mener denne historien handler om å lytte til hva innbyggerne har å fortelle.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2017 kl 14:47

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

"Forsøker BU-leder Hanssen å omskrive historien?»

Slik fremkommer overskriften i Akersposten fra leder av bystyrets byutviklingskomite, Victoria Marie Evensen. Svaret er at det forsøker jeg ikke. Men hun kan gjerne ha den oppfatningen. Det jeg egentlig forsøker, i likhet med befolkningen i berørte områder og alle borgerlige partier, det er å hindre en massiv ødeleggelse av Oslo bys småhusområder. Den politikken som setter småhusplannen til side og later som om infrastrukturproblemer ble løst den dagen sykkelen ble oppfunnet.

Les Victoria Marie Evensens innlegg: «Forsøker BU-leder Hanssen å omskrive historien?»

I et demokrati der vi er valgt av folket og for folket, er det dårlig politikk ikke å lytte på hva innbyggerne forteller oss. Det er det historien handler om.

Dere sier jo: «I det samme dokumentet sier vi at småhusplanen ikke skal være en storstilt fortettingsplan, men ta vare på historiske og grønne kvaliteter. Dette understrekes også i høringsutkastet til ny kommuneplan der man samtidig legger opp til at den store boligveksten fortsatt tas i områder som i dag er preget av eldre industri og næring.»

Så da blir spørsmålet til Victoria Marie Evensen: Hva har dere tenkt på gjøre med det? Fortsette å forsvare omfattende utbyggingsplaner som det ikke er behov for, ikke er ønskelig, reduserer grønne kvaliteter som ødelegger velfungerende småhusmiljøer som representer viktige historiske og arkitektoniske verdier? Dere sier jo selv at de skal vektlegge dette. Men det henger ikke sammen med samtidig å legge opp til massiv bymesig fortetting i disse områdene.

Du skriver selv at dere har lagt opp til en omfattende demokratsik prosess. Ære være dere for det. Flott !Svaret dere har fått er allerede tindrende klart: Dette ønsker ikke folket!
Så hvorfor fortsetter dere? Hva skal til før dere konkluderer? Kan vi håpe på at Rødt og Bjørnar Moxnes som tidligere har vist sunn fornuft i byggesaker i vår bydel, lytter til velgerne? Eller vil Ap og MDG gjøre det?

Les også:

De vil bevare Smestad

Kronikk: Hva slags by ønsker vi å bo i?

Denne idyllen kan gå tapt

Følg Akersposten på Facebook