Akersposten

Nei, dette er slett ikke meningen!

Ved Lysejordet har man på en strekning på mer enn en kilomter i en ukes tid kunnet kjøre i 50 km/t på vei nedover – men kun i 40 på vei oppover. Det blir det en slutt på. Foto: Fredrik Eckhoff

Rundt 1,2 kilometer av veien har forskjellig fartsgrense i hver retning. – Dette er en feil, sier Bymiljøetaten.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.08.2018 kl 14:41

LYSEJORDET: Det er i skrivende stund snart en uke siden fartsgrensen ble endret i Vækerøveien og Sørkedalsveien, på strekningen fra Bjørnsletta til Bogstad. 50-skiltene ble tatt ned og erstattet med 40-skilt, til noens glede og andres frustrasjon.

De første par dagene registrerte vi – og sikkert en del andre også – at det i en strekning på en drøy kilometer fremdeles er lov å kjøre i 50 km/t fra Bjørnsletta til Lysejordet, mens det var 40 km/t i motsatt retning – og tenkte at skiltene blir vel snart byttet.

En uke senere er det fremdeles ulik fartsgrense på denne rundt 1,2 kilometer lange strekningen, noe som er ganske unikt på en slik vei.

LES OGSÅ: "Nå er det blitt ubehagelig å kjøre bil i Vækerøveien"

– Skal være 40

Akersposten spør onsdag Bymiljøetaten om dette er bevisst, eller om det er noen som har glemt å bytte ut de to 50-skiltene som står på denne strekningen ovenfor Bjørnsletta.

– Det skal være 40 begge veier, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien, som sier at beskjed er gitt til Veiforvaltning i etaten om at dette må fikses opp i.

– Om dette er en forglemmelse, vet jeg ikke, sier han.

LES OGSÅ: "Nå er det blitt ubehagelig å kjøre bil i Vækerøveien"

Dropper spektakulær plan for Vettakollen etter mye motstand

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...