Akersposten

«Nei, dette er ingen gjenbruksstasjon»

Trist, men vanlig syn på parkeringsplassen ved Bautatomten på Midtstuen. Foto: Privat

«Hva er det med folk?» spør en Akersposten-leser som søndag sendte redaksjonen bilder av hvordan det ser ut ved avfallsbeholdere på Midtstuen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.06.2019 kl 13:29

MIDTSTUEN: Bildene er fra parkeringsplassen ved Bauta-tomten like nedenfor Midtstuen stasjon. Vi har tidligere fått henvendelser om akkurat denne parkeringsplassen, men dette er ikke det eneste stedet folk fortviler over dumping av søppel, møbler, hvitevarer og annet.

Her står det altså to vanlige avfallsbeholdere, et par Fretex-containere og en beholder til glass og metallemballasje. Avfallsbeholderne er nok først og fremst plassert der fordi dette er et egnet sted å kaste fra seg avfall etter å ha vært en tur i marka. Noen annen grunn til at man ikke skal kaste avfallet sitt i egen søppelkasse hjemme, er vanskelig å se.

Men noen ganger har man tatt en ekstra sjau, ryddet et loft, en garasje, eller skiftet ut møblementet eller vaskemaskinen. Hva gjør man da? IKKE som noen altså gjør, å frakte det til parkeringsplassen på Bauta-tomten på Midtstuen eller til en annen – antakelig allerede full – avfallsbeholder.

Det man gjør, er at man tar det med seg til en gjenbruksstasjon, og den nærmeste ligger på Smestad, for dem som ikke allerede har vært der. Gjenbruksstasjonen har til og med vunnet priser for sin fortreffelighet, så her er det bare å kjøre på. De tar i mot det aller meste.

Tidligere i år skrev for øvrig Akersposten om forsøpling på samme sted. Da hadde det vært fest på plassen i løpet av natten.

«Ansvarsfraskrivelse av verste sort. Det er så trist!» skriver den som har sendt inn disse bildene til oss, og følger opp med å skrive at sånn ser det ut nesten hver uke. Det hører også med til historien at på ett av bildene vi fikk tilsendt, står det en navnelapp, med en adresse i Frognerseterveien, så her nytter det ikke å komme med den om at her kommer folk langveisfra og kaster dritten sin. Dette er kortreist.

Her trengs det skjerpings, folkens! Det er en del ting som skiller oss fra dyrene, blant annet at vi ikke ønsker å leve i søppel og annet avfall. Vi sorterer og leverer avfall der det skal være. La oss fortsette med det, alle sammen!

Fredrik Eckhoff
redaktør

For ordens skyld: Det er altså ikke meningen å legge fra seg avfallet sitt når det er fullt.

Tidligere i år skrev for øvrig Akersposten om forsøpling på samme sted. Da hadde det vært fest på plassen i løpet av natten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...