Akersposten

– Nærmer oss kampen om gullet

Hovedtrener Geir Nordby har vært med på mange oppturer med Røa Dynamite Girls. Nå ser han konturene av en ny god periode for Røa. Foto: Solfrid Therese Nordbakk

Han kom til Røa Dynamites Girls helt tilbake i 1996 og er blitt kalt mr. Røa, men Geir Nordby (51) har ingen planer om å gi seg. Lørdag formiddag er laget hans endelig klare for seriestart – og det skjer på hjemmebane.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.07.2020 kl 19:42

RØA: – Det blir en livsstil, og jeg håper det er for de fleste andre og, en livsstil som man trives med å være i, sier Nordby.

Når Røa nå sparker i gang sesongen i Toppserien lørdag 4. juli, går også treneren i gang med sin 24. sesong i Røa. Først var han trener for rekrutt- og juniorlaget, før han året etter overtok A-laget sammen med Ole-Bjørn Edner.

23 år som trener i samme klubb er det få i Toppserien som kan matche.

– Jeg føler at jeg både har en sånn kombinasjon av at jeg både på bakgrunn av erfaring har bra oversikt og så blir jeg utfordret hver dag sånn at jeg også må være skjerpet og jobbe med å utvikle meg selv, og innhente mer kunnskap. Det er den aller beste kombinasjonen, sier Nordby.

Up and coming spillere

– Hvordan mobiliserer du engasjement år etter år?

– Ved å ikke tenke så mye. Bare leve mest i nuet. Men det er klart at det er viktig å ha hyggelige og dedikerte folk rundt seg, folk som ser positivt på livet. Jeg trives best blant folk og nå har vi et kjempebra apparat i klubben, og det gir meg veldig motivasjon. Samtidig har vi up-and-coming, gode spillere som gir meg motivasjon til å gjøre dem enda bedre. Det er et sånt jag hele tiden, og så liker jeg å bli utfordret og gjøre et stykke arbeid, forklarer Nordby.

Formidabel utvikling

I løpet av årene har Nordby vært med på å ta Røa først opp fra 2. divisjon til Toppserien i årene 1997 til 2000, før klubben fortsatte klatringen, og tok fem seriegull og fem NM-gull i årene 2004-2011.

- Vi hadde vel den første sesongen i Toppserien i 2001, så det er klart at med 20 år i Norges øverste liga, begynner vi å bli en erfaren klubb. Vi hadde veldig bra utvikling fram til 2012, og så mistet vi en «haug» med spillere. Det ble et generasjonsskifte, og så begynte vi på scratch igjen i 2013 med åtte-ni spillere, så det er klart at det var en stor omveltning fra å være i cupfinalen i 2012 til å over natta fighte om å i det hele tatt stille lag. Igjen har vi bygd stein på stein, sier Nordby.

Og nå har han troen på det som skjer i Røa.

– Vi har hatt en kjempeutvikling de siste sesongene, både på den administrative siden, i sportslig apparat og ikke minst i stallen. Så vi blir mer og mer robuste, og jeg ser konturene av at vi nærmer oss kampen om gullet, sier 51-åringen.

Tegn på kvalitet

– Hvordan ser du på utviklingen i Toppserien?

- Den ser veldig bra ut. Det er klart at en del europeiske land ligger en del foran oss med tanke på økonomi, men faglig sett og som sportslig arena er Norge vel så bra, vil jeg påstå. Vi tar steg hele tiden. Vi ser Norsk Toppfotball kvinner, med Hege Jørgensen i spissen, er innmari flinke til å hente inn tunge sponsorer for Toppserien. Det er veldig viktig, og det er et tegn på at ting begynner å bli mye bedre her i Norge, og at norske spillere er ettertraktet i utlandet. Det er også et sunnhetstegn, for det er et stempel på kvalitet, forklarer Nordby.

De siste årene har den ene profilen etter den andre forlatt norsk fotball.

– Det vil alltid være en balansegang det å bli tappet for profiler i norsk liga, men det er også et kvalitetsstempel fordi at det arbeidet som har blitt gjort med de spillerne der de kommer fra, gjøres veldig bra. Samtidig ser vi et tegn på at det er spillere som kommer også som vurderer å komme tilbake igjen fra utlandet, og det ser ut til å være en veldig positiv trend for Toppserien, forteller Nordby.

Endelig seriestart

Korona-pandemien sørget for en lang og spesiell oppkjøring for fotballen, som ble utsatt på ubestemt tid da Norge stengte ned. Trener Nordby forteller om en bra oppkjøring frem til pausen.

– Da var vi veldig i rute, og plutselig kom koronaen. Da ble det veldig stille, så det er klart at for oss var det veldig «drawback» da vi fikk en sånn periode. Men vi kan ikke annet enn å gjøre det beste ut av det, og det har dette apparatet gjort veldig bra sammen med jentene i forhold til individuelt opplegg, sier han.

Etter korona-pausen har det blitt 2-1- seier over Kolbotn og 0-4 tap for titteljagende Vålerenga. Nå er Røa endelig klar for seriepremieren mot Arna-Bjørnar hjemme på Røabanen.

– Det er med bare gode følelser vi venter på at første kamp skal spilles her mot Arna-Bjørnar, avslutter trener Geir Nordby med et smil.

Kampen spilles hjemme på Røabanen lørdag 4. juli allerede klokken 11.30 på formiddagen. På grunn av korona-restriksjoner, er det plass til kun 200 tilskuere på tribunen. Les her hvordan Røa går frem for å fordele plasser på tribunen.

LES OGSÅ: – Det kom litt humper i veien

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...