ANNONSE
Annonse

«Når rottene ankommer til kvelden, blir det en riktig festaften»

Søndag ettermiddag var det slik på fortauet like ovenfor Røa Senter, og dette er et tilbakevendende problem, ifølge beboer Leif Aas. Hvorfor folk slenger fra seg matsøppell ved en kles- og en glasscontainer, er forøvrig en gåte. Foto: Fredrik Eckhoff

Det er på tide at innsamlingspunktet flyttes til et bedre egnet sted, mener Røa-beboer Leif Aas. Han er lei av å se hvordan søpla flyter utover fortauet gang på gang – og inviterer fugler og andre dyr til fest.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.08.2017 kl 12:09

ANNONSE
Annonse

RØA: Flere ganger har Leif Aas henvendt seg til politikere og til Bymiljøetaten om problemet rett utenfor der han bor i blokken som har Anton Sport i første etasje. På fortauet har Fretex en container, og ved siden av står den en grønn container for glass.

Det er altså ingen som helst grunn til at det skal ligge pose på pose med matsøppel der, men når Akersposten er på tur forbi søndag kveld, er det nettopp det det gjør. Og da har «festen» var i flere dager allerede, ifølge Aas. Mat og annen søppel, mer eller mindre i grønne poser, ligger strødd utover.

Når vi nærmer oss, ser vi en stor måke rive og slite i en av de grønne posene, men før vi får tatt bilde av den store fuglen, tar to små barn rennafart inn i søppelhaugen, og måken velger å stikke av.

«Forventer at noen rydder opp»

I sin siste e-post ti ansvarlige politikere og til Bymiljøetaten har Aas beskrevet problemet slik:

«Søppelberget bare vokser og vokser og byråkrater og politikere bare sitter og ser på!!! Rottene vimser omkring og fuglene driter ned hele området, inklusive beboernes terrasser. Er det å vise ansvar for bymiljø, helse og trivsel???»

I e-posten skriver han også at han mener at noen nå må ta ansvar og omregulere dette punktet og flytter innsamlingspunktet til et annet, mer egnet sted.

«Forventer at noen rydder opp i dette uvesenet nå!» skriver han.

Til Akersposten forteller Aas at dette har vært et tilbakevendende problem i flere år. På spørsmål om hva han tror om at det stadig ligger masse matsøppel på et sted hvor det kun er oppfordret til å legge fra seg glass og klær, svarer han:

– Folk på Røa er utrolig selvopptatte og gjør som de vil! sier han og forteller at det tidligere var en større søppelcontainer på stedet.

– Den ble byttet ut rett før sommerferien, og den sto der i et par år. Jeg tror at når folk har fylt opp sin egen kasse, kommer de hit, sier Aas.

Til kvelden kommer rottene?

En av mottakerne til klagene til Aas er bydelsutvalgets leder Lars Asbjørn Hanssen. Han svarte Aas på e-posten, og han legger ikke noe imellom når han beskriver synet som møtte ham søndag:

«Dette ser ikke bra ut. Tok meg en rask tur ned til Røa sentrum for å se om tilstanden fremdeles er slik du er beskrevet. Den er verre. Nå holder kråkene stor fest der nede og drar søppel og matrester mm utover hele området. Nå ser det også ut til at duer og måker er invitert til den store festen, så dette blir riktig hyggelig for de som bor og ferdes i sentrum av Røa i helgen. Når rottene ankommer til kvelden, blir det en riktig åpen festaften!»

Bydelslederen for Vestre Aker skriver videre dette ikke er første gang forsøpling er et tema på Røa.

«Røa Vel har tatt tak i dette, inkludert den visuelle forsøpling som også både er lovstridig og ikke særlig miljøvennlig. BYM (Bymiljøetaten, red.anm.) har prisverdig tatt tak og ordnet opp, men slike forhold må kontinuerlig følges opp. Da er det et spørsmål om dette er organisert på en god og effektiv måte.»

«Som bydelsleder i Vestre Aker ber jeg om at ansvarlig instans tar øyeblikkelig affære,» skriver Hanssen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Mandag formiddag hadde Fretex tømt sin beholder, og vaktmesteren hadde ordnet resten. Men er det hans jobb?

Ryddet opp mandag

Når Akerspostens utsendte er tilbake på stedet mandag formiddag, er det ryddig og pent igjen på innsamlingspunktet i Vækerøveien.

– Fretex har vært her og hentet tøy, og vaktmesteren vår har ordnet opp i resten, sier Leif Aas.

LES OGSÅ: Dette drikker vestkantfolk

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse