ANNONSE
Annonse
Akersposten

12. og 13. september:

Når, hvor og hvordan på selve valgdagene

DE SISTE DAGENE: To dager igjen å stemme. Nå er det slutt på forhåndsstemming. Foto: Oslo kommune/Sturlason

På valgdagene MÅ du stemme i den kommunen du er folkeregistrert i. Hvor og når får du vite her.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2021 kl 14:20

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: På valgdagene må du stemme i kommunen du var folkeregistrert 30. juni i år. Siste frist for å forhåndsstemme er fredag 10. september kl. 21.

Hvor og når kan du stemme?

I Oslo har vi to valgdager. Du kan stemme i 103 valglokaler i Oslo søndag 12. september og mandag 13. september. Søndag 12. september er valglokalene åpne fra kl 13 – 18. Mandag 13. september er åpningstiden kl. 9 – 21. Du kan stemme i hvilket som helst valglokale, ikke bare det som står på valgkortet ditt.

Se oversikt over alle stemmesteder på valgdagene på www.valglokaler.no

Karantene eller isolasjon

Hvordan stemme hvis du er i karantene eller i isolasjon på valgdagene

Alle som ønsker å stemme, skal få stemme. Også oslovelgere som havner i karantene eller isolasjon på valgdagene.

· Er du i karantene, kan du stemme fra bil på drive-in Valle Hovin. Av smittevernhensyn er dette forbeholdt velgere som stemmer fra bil.

· Er du i isolasjon, eller i karantene og ikke kan oppsøke drive-in på Valle Hovin, kan du stemme hjemme. Ring Oslo kommune på 23 46 12 12 for å avtale tid. Da kommer to valgmedarbeidere hjem til deg for å ta imot stemmen din. Frist for å søke kommunen er mandag 13. september kl. 10.00. Ordningen er spesiell for dette valget og gjelder kun oslovelgere som er i karantene/isolasjon grunnet covid-19.

· Velgere i karantene som oppsøker et ordinært valglokale skal gi valgmedarbeider beskjed om at de er i karantene slik at de kan stemme utenfor valglokalet.

Du må vise legitimasjon for å stemme. Legitimasjon skal inneholde navn, fødselsdato og bilde. Du trenger ikke ta med valgkort.