Akersposten

Når barnet man har fulgt så tett, slipper taket

Skøyen menighet inviterer storbarnsforeldre til åpent møte, debatt og foredrag søndag 28. oktober kl. 18. Foto: Fredrik Eckhoff

Hva er utfordringene for storbarnsforeldre og deres ungdommer på Skøyen og Smestad? Søndag inviteres de til foredrag og samtale om temaet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2018 kl 12:03

SKØYEN: – Etter oppfordring fra foreldre i lokalmiljøet, inviterer Skøyen menighet til temakveld for storbarnsforeldre søndag.

Det skriver Asbjørn Gutubø Håkonseth, trosopplæringsleder i Skøyen menighet, i en e-post til Akersposten.

– Det blir foredrag og panelsamtale der vi prøver å besvare viktige spørsmål som gjelder det å være foreldre for tenåringer, ja kanskje 10-11-12-åringer også, sier han. – Det er spørsmål om hva som er spesielle utfordringer for foreldre på Skøyen og Smestad, og hvordan vi som foreldre, som kirke og som bydel kan samarbeide om å styrke hverandre, i møte med bekymringer som er vanlige for storbarnsforeldre.

Foredrag

Foredragsholder er Guro Hoftun Gjestad, hun som har skapt begrepet storbarnsforeldre, og hun har også gitt ut boken «Storbarnsliv».

– Foredraget åpner opp for den vanskelige samtalen om de store barna. Hun borer i de hverdagslige, nære og vanskelige familietemaene vi snakker lite om offentlig: Storbarnsforeldres bekymringer når barnet man har fulgt så tett, slipper taket. Når de «aldri» kommer hjem, eller alltid er hjemme, gamer om natten, og sover om dagen. Hva gjør daglige vurderinger, «likes» og eksponering med tenåringene? Hvordan kan dagens voksne best hjelpe storbarna til å leve sitt eget liv? sier han.

Samarbeid

Temakvelden er et samarbeid mellom Skøyen menighet og Bydel Ullern.

Trosopplæringsleder Asbjørn G. Håkonseth har fått med seg kapellan Eva Klokkerud, foreldreveileder Hilde Johanne Elvegaard og Salto-koordinator Sara Adolphson til samtalen, i tillegg til Guro Hoftun Gjestad. Det blir også mulighet for spørsmål og innspill fra foreldre i salen. Hvordan kan bydelens ulike tiltak og menighetens ungdomsarbeid møte de utfordringene foredraget tar opp?

– Vi ønsker å nærme oss spørsmålene fra en annen vinkel enn det som er vanlig på skolens foreldremøter, derfor tror vi arrangementet blir givende og interessant for mange storbarnsforeldre. Gjestad er en populær foredragsholder, og temaet treffer mange foreldre. Vi har invitert henne fordi vi har hørt mange foreldre anbefale boken og foredraget, og det er noen foreldre i nærmiljøet vårt som har foreslått å invitere til en slik temakveld. Det er en glede å kunne oppfylle ønsket! sier Håkonseth.

Møtet er i Skøyen kirke søndag 28. oktober kl. 18. Det er ingen påmelding og gratis inngang. Men det er mulig å gi en gave til menigheten, opplyser Håkonseth.

LES OGSÅ: Skøyen kirkes kafé utvider med middagstilbud

Følg Akersposten på Facebook

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...