Akersposten

– Nabovarsel i fellesferien er en uting

TIDLIGERE SIGØYNERBOLIGER: Ingrid Malnes og Anita Olsen viser tomten som igjen skal bygges ut, men vet ikke sikkert hva boligene skal brukes til. Foto: Vidar Bakken

Det var knapt noen hjemme i leilighetsbygget da beskjeden om rekommandert nabovarsel dumpet ned i postkassen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2016 kl 16:14

HOLMEN: – Vi blir litt oppgitt over at utbygger sender oss nabovarsel datert 08.07, altså midt i fellesferien. Varselet med 14 dagers svarfrist kommer rekommandert, uten at noen som er på ferie har mulighet til å svare innenfor fristen, sier nabo og styremedlem i sameiet, Inrid Malnes.

Hvilke formål?

Styremedlem Anita Olsen har også forsinket mottatt nabovarselet.

– Vi får ikke tid til å sette oss inn i saken og vi vet heller ikke hvilke formål boligene skal ha. Det vi vet er at kommunen i forrige omgang ville bygge boliger for funksjonshemmede, sier Olsen, som understreker at ansvarlig søker har gitt en ukes ekstra frist for å svare på nabovarslet.

Seks omsorgsboliger

På tomten sto det tidligere to boliger for sigøynere som siden ble revet i 2009. I 2011 fikk det kommunale foretaket Boligbygg Oslo KF rammetillaelse til å bygge boliger for nettopp funksjonshemmede, viser saksgangen hos Plan- og bygningsetaten. I nabovarselet står det nå at det planlegges seks omsorgsboliger fordelt på tre tomannsboliger pluss en leilighet som base for personale. Igjen er det Boligbygg som er byggeansvarlig. Ansvarlig søker er et arkitektkontor hjemmehørende på Island.

Er det egenet?

– Man får ikke noen god følelse når nabovarsel sendes ut i ferietiden. Alle vet at det gir få muligheter til tilsvar. Det står altså ingenting om formålet for omsorgsboligene. Vi har forsøkt å få kontakt med kommunen, noe som heller ikke har vært lett i fellesferien. Så vidt vi har forstått skal det ikke lenger være omsorgsboliger for folk med funksjonshemning, men boliger for rus og psykiatri, sier Malnes.

SKOLEVEI: Mange skolebarn med busstopp rett utenfor det planlagte byggefeltet, benytter Holmenkollveien. Foto: Vidar Bakken


– Vi forstår at omsorgsboliger for rusvavhengige må komme et sted og at det er viktig for dem det gjelder, men er det egnet her? Rett forbi går skoleveien og bussholdeplassen for mange skolebarn og andre er plassert utenfor her. Vi skulle i hvert fall ønske at kommunen ville informere oss bedre om hva slags omsorgsboliger det er snakk om og om det eventuelt får noen konsekvenser for nabolaget, sier Olsen.

Nabovarsel kan også sendes ut per e-post eller overleveres personlig. Svarfrist på 14 dager gjennom rekommandert sending, regnes fra den dagen sendingen er stemplet på postkontoret. Det er ingen regel mot at nabovarsel kan sendes ut for eksempel i midt i juli, selv om dette har ført til konflikter i andre byggesaker. Det ligger heller ikke noen forpliktelse hos søker/tiltakshaver å se til at naboer til byggetiltaket faktisk henter/mottar rekommandert sending.

På grunn av ferieavvikling har det ikke lyktes Akersposten å finne noen i Oslo kommune som kan svare på hva de nye omsorgsboligene faktisk skal brukes til.

LES OGSÅ:

"Hvor ble det av Fabian?"

Her var det tomt,gitt!

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...