Akersposten

Nabolaget vil ta tilbake Blokkajordet

IKKE MYE: Etter at brakkene forsvant, ligger bare asfalten tilbake. Her er det store muligheter. Foto: Fra nabogruppens presentasjon i bydelsutvalget

Blokkajordet ligger der som en steinørken, mest egnet som parkeringsplass. Det vil nabolaget gjøre noe med.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.05.2016 kl 17:40

BLOKKAJORDET: Brakkene som sto på Blokkajordet, er borte, og bare asfalten ligger igjen. Nabolaget har gått sammen i en idédugnad for at Blokkajordet skal bli en innbydende og verdig bydelspark. Det krever at bydelen er med på laget. Vi møtte to av de aktive i dugnadsgruppen på Blokkajordet.

Stor mangel

– I Bydel Ullern er det stor mangel på parker og møteplasser som er tilgjengelig for alle. Her kan vi skape en bydelspark med lek og aktiviteter for alle aldersgrupper, sier Geir Erlandsen.

- Da jeg flyttet til Bestum og så Blokkajordet, tenkte jeg at her må det gjøres noe. Dette er et sted med stort potensiale. Jeg kom på pølsefesten her som nabolaget arrangerte, og der traff jeg flere med de samme tankene, sier Arna Gudbrandsdottir, som er arkitekt.

ENGASJERTE: Geir Erlandsen og Arna Gudbrandsdottir vil ha en levende bypark på Blokkajordet. Foto: Vidar Bakken

På facebook og positiv respons

– På pølsefesten, som vi holdt på valgdagen ifjor, snakket jeg også med leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen. Han var veldig interessert i tanken om å utvikle Blokkajordet og synes det var fornuftig at vi samlet oss i et utvalg med beboere som ville være med å utvikle tomten, sier Erlandsen, som har bodd i nabolaget i 22 år.

Som sagt, så gjort. Arbeidet er i gang og med egen facebookside: Blokkajordet-bydelspark for alle, hvor ideer og visjoner bygges, med forslag fra barn og voksne. Under siste møte i bydelsutvalget presenterte Erlandsen og Gudbrandsdottir sammen med arkitekt Vibeke Hegg, analyse og ideer for bruk av Blokkajordet. De fikk positiv respons fra politikerne.

- Vi er så heldige at vi har med flere fagpersoner i gruppen med kompetanse på blant annet landskapsarkitektur og byutvikling. Det vil bydelen kunne dra nytte av i det videre arbeidet, sier Gudbrandsdottir.

NOE SÅNT?: Dette er en av flere ideskisser som sirkulerer i forbindelse med utnyttelse av området. Skisse: Vibe K. Hegg

Trygg og levende

– Alle rundt her venter på at noe skal skje. Slik situasjonen er i dag er det lite holdbart for barna. Porten til plassen er borte. Det innbyr til at mange i perioder bruker plassen til parkering og til og med øvelseskjøring. Det første bydelen kunne gjøre var å få skilting og porten på plass. I vinter var det blant annet episoder mellom barn som akte og bilister som parkerte på området.

– Tidligere var det en kum her som vi kunne koble oss til og da laget vi skøytebane om vinteren. Den er borte nå. Den opparbeidede sekstimeteren med lengdegrop forfaller. Selv om barnehagen, skolen og Ullern Tennisklubb jevnlig bruker området, er det langt unna det tilbudet plassen tidligere var for barn og voksne i vårt nabolag. Vi vil som sagt ta tilbake Blokkajordet og lage en trygg og levende bypark. Det mangler ikke på ideer, sier Erlandsen.

– Vi tenker oss flere trær og planter, et grønnere preg, med forskjellige soner som innbyr til ulike aktiviteter. Det kan være alt fra benker, klatrestativer, ulike ballspill til grilling, nabofester, barnebursdager. Vi vil ha en aktiv flerbrukspark, sier Gudbrandsdottir.

Lytter til nabogruppen

For at en bypark skal kunne bli realisert, må Bydel Ullern være aktiv støttespiller. Leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H), er glad for det store engasjementet.

– Bydelsutvalget ønsker å gjøre noe med det, og vi ønsker å få til noe relativt fort. Samtidig skal vi ha en åpen prosess, hvor alle blir hørt. Vi lytter veldig til det nabogruppen kommer med, sier Pedersen.

Flere nyheter på Akersposten.no:

En skog full av søppel og tyvegods

Ung kvartett vant Mærradalen Opp

Røa-Kristine rå i lufta, rask og eksplosiv – kan få talentpris

Lidenskap, galskap, branndrama og et nytt liv for Jeppe-sjefen

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...