Akersposten

Nå vet Esther hva pengene skal brukes til

Fra v: Møller Bil Oslo Vests Erik Strangstadstuen, Årets Medmenneske, Esther Marie Lier, styreleder i Ullern IF, Svein Storjord, og daglig leder i Ullern IF, Hans Skageng. Foto: Vidar Bakken

Årets Medmenneske 2016 vil hedre frivillig idrettsinnsats og tok turen til Ullernbanen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2017 kl 13:56

ULLERN: Da Esther Marie Lier i januar ble kåret av våre lesere til Årets Medmenneske i Akersposten 2016, fikk hun 10.000 kroner av Møller Bil Oslo Vest. Pengene skulle hun gi bort til et godt, lokalt formål, og valget falt på Ullern IF. Fredag var hun på besøk på Ullernbanen for å snakke med styreleder Svein Storjord og daglig leder Hans Skageng. Der var også markedssjef for Volkswagen hos Møller Bil Oslo Vest, Erik Strangstadstuen.

Lier, som er leder for Ullern frivilligsentral, gir pengene til Ullern Idrettsforening for idretten er en stor arena for frivillig arbeid.

– Foreldre som gjør mye for sine og andres barn, tenker ofte ikke på at det er frivillig arbeid, men det er det. Jeg vil hedre dem litt, gi dem min honnør, sier Lier, som også er leder for smarbeidsutvalget for frivillige i Bydel Ullern. Her har hun kontakt med blant andre Hans Skageng fra Ullern IF.

Et omtrentlig overslag viser at det antakelig er minst 5-600 foreldre som legger en innsats for breddeidretten bare i Ullern IF.

Hjertesak

På spørsmål om Esther Marie Lier har noen spesielle hjertesaker hun brenner for, svarer hun at hun er svært opptatt av at alle skal få lov til være med i idretten. Hun mener det er spesielt viktig å hjelpe barn og ungdommer som faller utenfor fordi økonomien hindrer dem.

Styreleder Storjord forteller at de i idrettsforeningen hjelper en god del barn og ungdom allerede. Det kan være med utstyr eller redusert medlemsavgift.

– Ingen skal bli stengt ute på grunn av økonomi. Det ville være fint å øremerke tilskuddet til den gruppen, og det kan vi gjøre, sier Storjord.

– Vi vet det er barnefamilier i Bydel Ullern som lever under fattigdomsgrensen. Noen av disse har Ullern IF kontakt med. Slik sett kan denne gaven være med å gi flere mulighet til å drive med idrett, sier Årets Medmenneske, Lier.

Hun forteller historien om en av de syriske flyktningen nylg ankommet Bydel Ullern. Han ville veldig gjerne komme i gang med språktrening og et sosialt liv, for eksempel gjennom å være med på fotball. Hovedproblemet var at han ikke hadde utstyr, og heller ikke råd til det.

– Da ringte jeg Hans i Ullern, og han ordnet med fotballsko og leggbeskyttere. Nå er han i full gang, og det betyr veldig mye, sier Lier.

Møller Bil Oslo Vest er allerede er med som sponsor på Ullernbanen, og markedssjef for Volkswagen, Erik Strangstadstuen, sier at formålet Lier har valgt for pengene, er midt i blinken.

– De barna eller ungdommene som kanskje ikke har råd til dyre fotballsko, kan likevel få bli med og skape bånd og vennskap i klubben. Hvis det er et par sko det er snakk om, er det en billig investering, sier Strangstadstuen. – Hvis vi kan være med og bidra til at noen barn får spille fotball, er det veldig viktig.

Frivillighet under press

Til tross for at det er en enorm frivillig innsats som legges ned i breddeidretten, merkes det i Ullern IF at det må jobbes intenst for å opprettholde aktiviteten.

LES OGSÅ: Hun er Årets Medmenneske

– Frivilligheten er under press. Mange ser på idrettslaget som en tjenesteyter. Det er en utvikling vi må jobbe hardt i mot, for å beholde dugnadsinnsatsen.
Om man driver med idrett, musikk, speidern eller hva det er, den frivillige innsats må være der, sier Svein Storjord.

Videre til annen frivillig innsats?

– Når det er gode ting som skjer, om man er barn, ungdom eller voksen, så kan det skape vennskap, i hvert fall et «her og nå-fellesskap». All positiv kontakt du får som barn og ungdom, drar du med deg videre i livet, sier Esther Marie Lier, som har en ekstra, liten baktanke med å hedre de frivillige i idretten:

– Når barna ikke lenger er aktive i idretten, kan jo foreldre fortsette med annen frivillig innsats! smiler hun. Og da er for eksempel Ullern frivilligsentral et fint sted å begynne…

Les også:
Hun er Årets Medmenneske


Tre til 16 etasjer på "nye" Montebello


Stor oppslutning rundt "Stopp raseringen av Smestad"

Lena fra Holmenkollen er tidenes største norske gullvinner

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...