Akersposten

– Nå trenger vi at bedrifter melder seg på, så vi kan få mange ungdom ut i arbeid

Leder for Ungdomshuset B7 på Hovseter, Sofie Widdal, oppfordrer arbeidsgivere til å melde sin interesse for å gi ungdommer jobberfaring. Lønnen betales av bydelen. Foto: Fredrik Eckhoff

Etter god erfaring med ungdom i sommerjobb, har bydelen igjen mulighet til å la ungdom prøve seg i arbeidslivet, få en referanse og bygge CV. – Dette bidrar til inkludering i arbeidslivet og styrker selvstendighet og positiv identitet hos ungdommene, sier leder for Ungdomshuset B7, Sofie Widdal.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

HOVSETER: – Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger både fra ungdom og arbeidsgivere, sier Widdal. Hun viser til erfaringene etter mer enn 40 ungdommer var med i sommerjobbprosjektet i Vestre Aker.

– Noen ungdom fikk prøve seg i landbruket på Asker Gård og i Voksenenga Nærmiljøhage. Ellers stilte blant andre Rema, Coop, Meny, Baker Hansen og Anton Sport opp med viktige arbeidsplasser for ungdom, sier hun.

Bydelen selv stilte også med arbeidsplasser i barnehage og på B7 på Hovseter.

Nytt jobbprosjekt etter nyttår

Så gode erfaringer har man fra sommerjobbprosjektet, at et liknende prosjekt skal settes i gang i vinter. Fra januar vil flere ungdommer fra bydelen igjen få mulighet til å få arbeidslivserfaring i lokale bedrifter.

– Alle som bidrar med arbeidsplasser, gjør en innsats for ungdommen. Samtidig får de jo denne innsatsen tilbake med en ekstra ressurs inn i bedriften. Det er vinn-vinn, sier Sofie Widdal.

Slik fungerer det:

Målgruppen for prosjektet er ungdom fra 16 til 21 år som trenger arbeidserfaring og som er motivert for å gjøre en god jobb. Bydelen kan dekke lønnsutgifter for inntil 50 timers arbeid. NAV og Ungdomshuset B7 vil jobbe sammen for at erfaringen skal bli positiv både for ungdom og arbeidsgiver.

Ungdommene får lære hvordan man søker jobb: skrive søknad og CV, og de får øve på intervju. De vil også kurses i hvilke rettigheter og plikter man har i arbeidslivet.

– Dette er nyttig kunnskap de vil ha med seg når de skal ut og søke jobb senere i livet også, sier Widdal.

– Nå trenger vi at bedrifter melder seg på, så vi kan få mange ungdom ut i arbeid, sier leder hun. – Det er også interessant for oss om noen av bedriftene som stiller arbeidsplasser til rådighet, kan tenke seg å stille opp på kurs om arbeidslivet. Hvilke krav og forventinger stilles til ansatte på din arbeidsplass? Da får vi det så konkret og realistisk som mulig.

Både ungdom og arbeidsgiver vil ha en kontaktperson i bydelen som vil følge dem gjennom hele ansettelsesperioden.

Ønsker du å vite mer om jobbprosjektet, ta kontakt med Sofie Widdal på tlf. 95 29 54 13 eller på epost: sofie.widdal@bva.oslo.kommune.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...