Akersposten

Nå starter skjevfordelingen av vaksiner

ILLUSTRASJON: NTB/Berit Roald

På oppdrag fra regjeringen har Folkehelseinstituttet (FHI) vurdert hvilken vaksinestrategi som vil være mest effektiv fremover. Regjeringen har gitt sin tilslutning til både omfordeling av vaksiner og ny fordelingsnøkkel.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2021 kl 09:12

OSLO: Det ble opplyst under FHIs pressekonferanse i dag. Det er snakk om en begrenset skjevfordeling av vaksinene, som starter neste uke. Noen bydeler i Oslo med det høyeste smittepresset, får 20 prosent flere doser med vaksine enn før.

Det betyr at bydelene Stovner, Grorud, Alna, Bjerke, Gamle Oslo og Søndre Nordstrand får relativt flere doser enn før. I tillegg får utvalgte Viken-kommuner flere doser. Det gjelder Fredrikstad, Sarpsborg, Moss og Lørenskog.

- Endringen innebærer at flere blir vaksinert i de utsatte områdene tidligere, uten at det blir større forsinkelser i landet forøvrig over tid, sier smitteverndirektør ved FHI. Anbefalingen er basert på et høyt smittetrykk og antall sykehusinnleggelser over tid i for de kommunene og bydelene som blir prioritert, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i FHI.

Koronavaksinene har til nå blitt fordelt etter antall innbyggere over 65 år i kommunene. Fremover vil fordelingsnøkkelen være basert på antall personer i kommunen på over 18 år.

- Når mange av de eldste er ferdig vaksinert og beskyttet har planen vært å endre fordelingsnøkkelen, og vi mener det er tid for det nå, sier Bukholm.

LES OGSÅ:
Byrådsleder Raymond Johansen tirsdag: – Situasjonen er veldig dramatisk

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...