ANNONSE
Annonse
Akersposten

Nå starter skjevfordelingen av vaksiner

ILLUSTRASJON: NTB/Berit Roald

På oppdrag fra regjeringen har Folkehelseinstituttet (FHI) vurdert hvilken vaksinestrategi som vil være mest effektiv fremover. Regjeringen har gitt sin tilslutning til både omfordeling av vaksiner og ny fordelingsnøkkel.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2021 kl 09:12

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Det ble opplyst under FHIs pressekonferanse i dag. Det er snakk om en begrenset skjevfordeling av vaksinene, som starter neste uke. Noen bydeler i Oslo med det høyeste smittepresset, får 20 prosent flere doser med vaksine enn før.

Det betyr at bydelene Stovner, Grorud, Alna, Bjerke, Gamle Oslo og Søndre Nordstrand får relativt flere doser enn før. I tillegg får utvalgte Viken-kommuner flere doser. Det gjelder Fredrikstad, Sarpsborg, Moss og Lørenskog.

- Endringen innebærer at flere blir vaksinert i de utsatte områdene tidligere, uten at det blir større forsinkelser i landet forøvrig over tid, sier smitteverndirektør ved FHI. Anbefalingen er basert på et høyt smittetrykk og antall sykehusinnleggelser over tid i for de kommunene og bydelene som blir prioritert, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i FHI.

Koronavaksinene har til nå blitt fordelt etter antall innbyggere over 65 år i kommunene. Fremover vil fordelingsnøkkelen være basert på antall personer i kommunen på over 18 år.

- Når mange av de eldste er ferdig vaksinert og beskyttet har planen vært å endre fordelingsnøkkelen, og vi mener det er tid for det nå, sier Bukholm.

LES OGSÅ:
Byrådsleder Raymond Johansen tirsdag: – Situasjonen er veldig dramatisk