Akersposten

Nå skal VM-broen erstattes

Holmenkollveien måtte stenges i mange timer en januardag i 2019, etter at en lastebil hadde et svært ublidt møte med VM-broen fra 1966. Vi ser lasteplanet stå igjen på veien. Foto: Fredrik Eckhoff

Den gamle broen som ble satt opp før VM på ski i 1966 over Holmenkollveien, måtte gi tapt da en lastebilsjåfør gjorde en bommert. Nå blir den erstattet med ny bro.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.10.2020 kl 20:11

HOLMENKOLLEN: Det var i januar i 2019 det smalt i den aldrende trebroen som krysset Holmenkollveien like ovenfor Holmenkollen kapell. Hele lasteplanen sto faktisk igjen i veibanen, mens selve broen fikk skader som gjorde at den måtte tas ned.

Oslo kommune skriver nå at ny bro er på vei.

Broen var spesielt viktig for god logistikk rundt World Cup arrangementene, og den ble flittig brukt som turvei for mosjonister og besøkende i anlegget, skriver kommunen. Nå er det inngått kontrakt mellom Kultur- og idrettsbygg Oslo KF og NRC om bygging av ny bro over Holmenkollveien.

– Den nye broen muliggjør løypepreparering og vil fungere som avlastningsløype for konkurransetraseen.

– Vi gleder oss over at broen vil bli erstattet og tilrettelagt for moderne løypemaskiner, sier avdelingsdirektør Merete Hoff i Kultur- og idrettsbygg.

– Det er alltid er gøy å kunne bygge noe som vil bety mye for mange i lang tid fremover, sier Geir Nordbø divisjonsdirektør i NRC Anlegg AS.

Kontraktssummen er på cirka 10 millioner NOK, og er en totalentreprise. Prosjekteringsarbeidet har startet, og prosjektet er forventet ferdigstilt i løpet av mars 2021.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...