Akersposten

Leskuret er borte, snart kommer nytt bygg

Det gamle, brannskadete leskuret og hvilerommet på Skøyen trikkeholdeplass er borte. Det skal byttes ut med et nytt hvilerom med toalett for bussjåfører. Det samme kommer på Voksen Skog.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.10.2020 kl 08:54

SKØYEN/VOKSEN SKOG: Det var i april i 2019 det kombinerte leskuret og hvilerommet for sjåfører på Skøyen trikkeholdeplass ble skadet i en brann. Siden den gang har bygget stått der en god stund, og Akersposten har fått henvendelser med spørsmål fra lesere om hva som skal skje etter at bygget nå er borte.

Det var en stund planer om at det skulle bygges om og leies ut til drift av burger/kebab-sjappe, men disse planene ble skrinlagt.

– Her skal det bygges et nytt hvilerom med toalett for bussjåfører, sier utviklingssjef i Bussanlegg, Tore Bogen. Bussanlegg er et datterselskap til Sporveien.

Bogen opplyser at de i disse dager er i ferd med å sende inn rammesøknad til Plan- og bygningsetaten, og han ser for seg at det lille bygget blir satt opp høsten 2021.

– Det har kommet inn et par nye ruter som har termineringspunkt her på Skøyen. Det gjelder ruter fra Bærum, sier Bogen. Derfor passer det bra å ha et hvilerom for bussjåfører her.

Bogen forteller at det er planlagt å sette opp et liknende bygg ved endeholdeplassen for 32-bussen på Voksen Skog. Her har man kommet lenger, og bygget skal stå klart senere før dette året er omme.

– Bygget på Skøyen blir omtrent på samme størrelse med det som er der, med omtrent samme fotavtrykk. Han forteller at de har lagd et nytt, modulbasert konsept som skal kunne brukes flere steder rundt i byen.

– Det skal være litt bedre standard. Det skal være ålreit å bruke og se ordentlig ut for omgivelsene. Vi har brukt en del energi på å jobbe frem dette, sier Bogen.

Også på toppen av Ostadalsveien skal det settes opp et lite bygg, men det er kun et toalett for bussjåførene, men av samme type. Det skal bytte ut det midlertidige toalettet som står der i dag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...