Akersposten

– Nå skal det veldig lite til

Bildene er fra en skogbrann på Romsås nylig. Foto: Hege Aas/OBRE

– Nå må det ikke brukes åpen ild i marka, er meldingen fra Oslo brann- og redningsetat, som har rykket ut til flere branntilløp i skogen den siste tiden. Kos dere i marka, men ikke bruk åpen ild, er budskapet inn mot helgen, er oppfordringen fra OBRE.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

MARKA: Det flotte sensommerværet fortsetter nemlig, og det er ventet mange mennesker i marka også denne helgen.

Oslo brann- og redningsetat (OBRE) advarer derfor om at det nå er så tørt at all bruk av åpen ild må unngås. Meteorologisk institutt melder at august har vært knusktørr over hele Sør-Norge. På målestasjonen i Kværnerbyen ble det registrert 94 prosent mindre nedbør enn normalt for måneden.

Det skriver OBRE i en pressemelding.

– Nå skal det veldig lite til for å antenne en skogbrann. Det er i beste fall kun godkjente grill og bålplasser man kan vurdere å bruke slik situasjonen er nå. Det beste er å gå for nistepakken eller pølser på termos, sier brannsjef Jon Myroldhaug i Oslo brann- og redningsetat.

Forrige helg varslet årvåkne turgåere brannvesenet om to engangsgriller som hadde blitt forlatt i Svartdalen i Oslo. Grillene hadde antent skogbunnen, men turgåerne klarte å holde brannen i sjakk med drikkeflasker inntil brannmannskapene kom.

Temperaturen i bakken var høy og mannskapene måtte grave seg nedover i jorda og fjerne to trær før faren var over.

– Dette viser hvor raskt en skogbrann kan utvikle seg og at det kan skje uten åpne flammer. Det kunne gått veldig galt hvis ikke disse turgåerne hadde oppdaget faren og handlet så raskt som de gjorde, sier Myroldhaug.

Myroldhaug ber alle ta ansvar for både seg selv og omgivelsene sine i helgen.

– Pass på at du ikke selv gjør noe som kan forårsake brann, og husk at det er lov å si fra til andre på en hyggelig måte. Det er jo ingen som vil starte en skogbrann og mange er nok bare ikke klar over risikoen ved bruk av åpen ild nå, sier Myroldhaug.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...