ANNONSE
Annonse
Akersposten

- Nå må vi få fjernet de gamle stubbene

AKSJONSKLARE: Stubbene stikker opp av snøen på begge sider av veien. Fra venstre Arne Boysen, Camilla Wilhelmsen, Christer Carr, Asbjørn Hjertén og Kåre Kristoffersen vil gjøre noe med disse. I bakgrunnen et forsiktig møte mellom buss og bil. Foto: Vidar Bakken

Bredden på den gamle alleen mot Sørkedalen gjør at det i skisesongen er opp mot en time ventetid for å komme tilbake til byen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2018 kl 10:23

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BOGSTAD: Akersposten har gjennom årene fått mange henvendelser om problemene med trafikken gjennom den gamle almealléen, som er inngangporten til Sørkedalen.

- Bystyret vedtok for to år siden planforslaget om å utvide veibanen i denne alleen. Byrådet burde for lengst ha fulgt opp saken og kommet i gang med dette arbeidet, sier nestleder i bystyrets byutviklingskomité, Camilla Wilhelmsen.

Kaos

I løpet av denne vinteren med store snømengder, har trafikken stoppet opp flere ganger, når for eksempel buss og bil har møtt hverandre. Det har rett og slett vært for smalt. Bussen må vente til det blir klar bane før den tar fatt på strekningen. To større kjøretøyer kan vanskelig passere hverandre under normale omstendigheter. I helgene har de store mengdene med skifolk til og fra skiløypene i Sørkedalen og alpinistene til og fra Wyllerløypa, skapt kaotiske tilstander. Veibanen har vært så smal til tider, at trafikken med nølende og ryggende bilister har ført til full stopp i begge ender av alleen.

- Jeg skulle en tur til Røa og måtte bare snu da jeg så at køen sto stille fra Wyllerløypa og innover. Den dagen hørte jeg noen sto en time i kø før de nådde Røa, sier Kåre Kristoffersen, som er styremedlem i Vestre Aker Frp.

VANLIG SYN: Det korker seg i alléen når en bil må begynne å rygge for bussen med flere biler som følger bak. Foto: Fredrik Eckhoff

Frp vil betale

- Nå må vi i første omgang få fjernet de gamle stubbene. Det vil føre til noe bedre veibredde og mulighet for å brøyte en bredere trasé. Da vil trafikken ha mulighet til å gå nærmest normalt, i hvert fall i sommersesongen. Det kan gjøres veldig raskt og vi i Vestre Aker Frp vil handle nå. Det er jo bare for dumt at disse stubbene skal stå i veien. Derfor har vi skaffet et anbud på jobben, hvor et trepleiefirma kan gjøre hele jobben for 30 000 kroner, sier Arne Boysen i Vestre Aker Frp.

Les også: «Men la nå bussen få plass da!»

- Så snart telen slipper, kan vi kutte stubbene, frese stubbene til rett under bakkenivå og fjerne flis, sier Christer Carr i AB Trepleie AS.

- For å få fart i denne saken er Vestre Aker Frp villig til å forskuttere og eventuelt betale for dette arbeidet. Vi mener det er meningsløst, at dette som har blitt en propp for alle i Oslo som vil inn eller ut av Sørkedalen, ikke har funnet sin løsning, sier Boysen.

Tidligere avdelingssjef i Skogvesenet (nå Bymiljøetaten-journ.anm), Asbjørn Hjertén, mener at Bymiljøetaten bør være glad for dette tilbudet.

- Det må naturligvis foreligge en tillatelse fra Bymiljøetaten, men jeg ser ingen grunn til at den ikke skulle bli gitt, sier Hjertén.

Kan løses i budsjettet

- Nå må det vedtatte planforslaget gjennomføres. Det innebærer at veibredden blir økt fra 4,8 meter til 6,5 meter og at dagens turvei blir utvidet til 3 meter. I forslaget ligger også at det skal etableres en allé med nye trær. Frp vil i forbindelse med revidert budsjett legge frem et forslag som sikrer at det vedtatte planforslaget for denne alléen blir gjennomført. Det har allerede gått for lang tid, sier Wilhelmsen.

PLANFORSLAGET: Bredere vei og bredere turvei. Skisse: Bymiljøetaten

«Fjern stubbene!»

Da Akerspostens redaktør skrev kommentar tidligere i vinter om kaoset som i helgene oppstår akkurat på denne strekningen – og hvor vanskelig det er for bussen å slippe frem – var det mange i kommentarfeltet på Facebook som trakk frem stubbene som et problem. Her er et utvalg av kommentarene:

Ane Veiland: «Hvor lenge skal røttene stå igjen? Hverken pent eller nyttig. Plant heller nye trær da.»

Vibeke Astrup: «Det er på tide å grave opp stubbene og lage veien bredere!»

Gunnar Oppi: «Kan de ikke få fjernet raden av en meter høye stubber og få utvidet veien?»

Leif Bjørnholt: «Mange av disse bilturistene tvinger seg frem nesten umulig for lastebiler / busser å komme seg fram.det er også merkelig at stubbene ikke blir fjernet,da hadde problemet vært løst.»

Kristin Horn: «Årnes, Wyller og Sørkedalen er blitt et fantastisk utfartsted, vintertid spesielt. Fjern stubbene og lag veien bredere.»

Les også: "Men la nå bussen få plass da!"

Utbygger felte 100 år gammel tre i Lilleakerveien – ante ikke at det var ulovlig

I flere timer hektet fast i en BMW

Følg Akersposten på Facebook