Akersposten

- Nå må vi få fjernet de gamle stubbene

AKSJONSKLARE: Stubbene stikker opp av snøen på begge sider av veien. Fra venstre Arne Boysen, Camilla Wilhelmsen, Christer Carr, Asbjørn Hjertén og Kåre Kristoffersen vil gjøre noe med disse. I bakgrunnen et forsiktig møte mellom buss og bil. Foto: Vidar Bakken

Bredden på den gamle alleen mot Sørkedalen gjør at det i skisesongen er opp mot en time ventetid for å komme tilbake til byen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2018 kl 10:23

BOGSTAD: Akersposten har gjennom årene fått mange henvendelser om problemene med trafikken gjennom den gamle almealléen, som er inngangporten til Sørkedalen.

- Bystyret vedtok for to år siden planforslaget om å utvide veibanen i denne alleen. Byrådet burde for lengst ha fulgt opp saken og kommet i gang med dette arbeidet, sier nestleder i bystyrets byutviklingskomité, Camilla Wilhelmsen.

Kaos

I løpet av denne vinteren med store snømengder, har trafikken stoppet opp flere ganger, når for eksempel buss og bil har møtt hverandre. Det har rett og slett vært for smalt. Bussen må vente til det blir klar bane før den tar fatt på strekningen. To større kjøretøyer kan vanskelig passere hverandre under normale omstendigheter. I helgene har de store mengdene med skifolk til og fra skiløypene i Sørkedalen og alpinistene til og fra Wyllerløypa, skapt kaotiske tilstander. Veibanen har vært så smal til tider, at trafikken med nølende og ryggende bilister har ført til full stopp i begge ender av alleen.

- Jeg skulle en tur til Røa og måtte bare snu da jeg så at køen sto stille fra Wyllerløypa og innover. Den dagen hørte jeg noen sto en time i kø før de nådde Røa, sier Kåre Kristoffersen, som er styremedlem i Vestre Aker Frp.

VANLIG SYN: Det korker seg i alléen når en bil må begynne å rygge for bussen med flere biler som følger bak. Foto: Fredrik Eckhoff

Frp vil betale

- Nå må vi i første omgang få fjernet de gamle stubbene. Det vil føre til noe bedre veibredde og mulighet for å brøyte en bredere trasé. Da vil trafikken ha mulighet til å gå nærmest normalt, i hvert fall i sommersesongen. Det kan gjøres veldig raskt og vi i Vestre Aker Frp vil handle nå. Det er jo bare for dumt at disse stubbene skal stå i veien. Derfor har vi skaffet et anbud på jobben, hvor et trepleiefirma kan gjøre hele jobben for 30 000 kroner, sier Arne Boysen i Vestre Aker Frp.

Les også: «Men la nå bussen få plass da!»

- Så snart telen slipper, kan vi kutte stubbene, frese stubbene til rett under bakkenivå og fjerne flis, sier Christer Carr i AB Trepleie AS.

- For å få fart i denne saken er Vestre Aker Frp villig til å forskuttere og eventuelt betale for dette arbeidet. Vi mener det er meningsløst, at dette som har blitt en propp for alle i Oslo som vil inn eller ut av Sørkedalen, ikke har funnet sin løsning, sier Boysen.

Tidligere avdelingssjef i Skogvesenet (nå Bymiljøetaten-journ.anm), Asbjørn Hjertén, mener at Bymiljøetaten bør være glad for dette tilbudet.

- Det må naturligvis foreligge en tillatelse fra Bymiljøetaten, men jeg ser ingen grunn til at den ikke skulle bli gitt, sier Hjertén.

Kan løses i budsjettet

- Nå må det vedtatte planforslaget gjennomføres. Det innebærer at veibredden blir økt fra 4,8 meter til 6,5 meter og at dagens turvei blir utvidet til 3 meter. I forslaget ligger også at det skal etableres en allé med nye trær. Frp vil i forbindelse med revidert budsjett legge frem et forslag som sikrer at det vedtatte planforslaget for denne alléen blir gjennomført. Det har allerede gått for lang tid, sier Wilhelmsen.

PLANFORSLAGET: Bredere vei og bredere turvei. Skisse: Bymiljøetaten

«Fjern stubbene!»

Da Akerspostens redaktør skrev kommentar tidligere i vinter om kaoset som i helgene oppstår akkurat på denne strekningen – og hvor vanskelig det er for bussen å slippe frem – var det mange i kommentarfeltet på Facebook som trakk frem stubbene som et problem. Her er et utvalg av kommentarene:

Ane Veiland: «Hvor lenge skal røttene stå igjen? Hverken pent eller nyttig. Plant heller nye trær da.»

Vibeke Astrup: «Det er på tide å grave opp stubbene og lage veien bredere!»

Gunnar Oppi: «Kan de ikke få fjernet raden av en meter høye stubber og få utvidet veien?»

Leif Bjørnholt: «Mange av disse bilturistene tvinger seg frem nesten umulig for lastebiler / busser å komme seg fram.det er også merkelig at stubbene ikke blir fjernet,da hadde problemet vært løst.»

Kristin Horn: «Årnes, Wyller og Sørkedalen er blitt et fantastisk utfartsted, vintertid spesielt. Fjern stubbene og lag veien bredere.»

Les også: "Men la nå bussen få plass da!"

Utbygger felte 100 år gammel tre i Lilleakerveien – ante ikke at det var ulovlig

I flere timer hektet fast i en BMW

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...