ANNONSE
Annonse

Nå kan Smestad-folket nyte sin lille perle

Barna var godt representert på dugnaden i Smestadparken. Foto: Privat

De elsker parken sin, og etter dugnadsinnsats fra rundt 50 personer, er Smestadparken klar for sommeren!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.05.2018 kl 09:19

ANNONSE
Annonse

SMESTADPARKEN: Delvis gjemt bak hus i Bernhard Herres vei, Holmenveien, Gjøaveien og Dalsveien, ligger en liten perle av en park. Smestadparken er gull verdt for beboerne i området, og lørdag samlet nabolaget til dugnad.

– På forhånd hadde noen av beboerne vært på befaring i parken sammen med Bymiljøetaten, for å gjennomgå hva som burde gjøres. Særlig trengtes det rydding av en rekke villskudd av lønn og ask m.m. i hasselskogen i nordenden av parken. Og her ble det gjort et stort arbeid under dugnaden, sier Liv Hopen til Akersposten.

Hun forteller om stort engasjement fra store og små, og også ungdommen møtte opp og gjorde en innsats.

Legger til rette for dyrelivet

Smestadparken har både spettmeis, flaggspett og mange ekorn som trives ekstra godt i hasselskogen, ifølge Hopen.

Saken fortsetter under bildet.

Kaffepause på dugnaden i Smestadparken lørdag. Foto: Privat

– Ellers er det i sørenden tatt vare på visne eiketrær med tanke på hakkespettene. En liten lund med ospetrær har vokst opp som resultat av en tidligere dugnad i parken. Fornyelse av bjerketrærne er også sikret, og i dugnaden i fjor ble det flyttet et bøketre som sto helt inneklemt blant busker og kratt, sier hun.

– Skikkelig hyggelig!

Den store containeren fra Bymiljøetaten ble fylt til over randen, selv etter iherdig tråkking.

– Det var en hel jobb å trekke alle greinene fra nordenden av parken og ned til containeren på ballbanen, sier Hopen, som forteller at de to ballbanene var det ikke nødvendig å luke i år, for Bymiljøetaten har lovet både avretting og ny grus til ballbanene på forsommeren.

– Samtidig har etaten fortalt at skøyteisen på nedre ballbane nå ligger som fast bestilling i kontrakten til entreprenøren, så vi kan glede oss over skøytebane hvert år fremover, sier hun.

Midtveis i dugnaden var det rikelig tid til å kose seg med kaffe, te, saft og vann, boller, kaker, ostepop, druer og melon.

– Minst fem familier møtte i år for første gang, og det ble knyttet mange kontakter. Dette var skikkelig hyggelig! sier Liv Hopen, som også forteller at Bydel Vestre Aker bidrar med frivillighetsmidler til dugnadene i Smestadparken.

Hun minner også om at man slett ikke trenger å være nabo for å nyte parken og ballbanene, og at det er mange adkomstveier til parken.

LES OGSÅ: Full fart på isen i Smestadparken – 40 år siden sist

ANNONSE
Annonse