ANNONSE
Annonse
Akersposten

Nå kan du studere Oslo-verkene fra sofaen

Oslo er full av kunstverk, og nå kan du studere flere hundre av dem på Kunstsamlingen.no.

Hundrevis av kunstverk pryder byen. Oslo kommunes kunstsamling tilhører blant andre deg, og nå trenger du ikke lenger reise byen rundt for å se verkene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Kunstsamlingen.no er en presentasjon av Oslo kommunes kunstsamling. Nettstedet vil i tillegg til å vise kunst, inneholde praktisk informasjon for samarbeidspartnere – virksomheter med utplassert kunst, kunstkonsulenter og utførende kunstnere.
Det skriver Kulturetaten, Oslo kommune i en pressemelding.

Et mangfold

Utvalget på nettstedet representerer et mangfold av kunstverk fra samlingen – eksempelvis sentrale verk i norsk kunsthistorie, utsmykningene i Oslo rådhus, minnesmerker og monumenter, samt nyinnkjøp og ferdigstilte kunstprosjekter. Ved lanseringen inneholder kunstsamligen.no 500 verk, men vil utvides med flere kunstverk fra samlingen og nye erverv i tiden fremover.

Kunstsamlingen.no er et lett tilgjengelig og enkel å bruke for alle. Fokuset er visuell presentasjon av kunstverkene i samlingen fremfor mer detaljert kataloginformasjon. Flere av verkene ledsages av en kort formidlingstekst. Mankan søke i alle publiserte verk eller gå inn via kategorier.

Pågående kunstprosjekter samt mindre temporære satsninger, vil fremdeles formidles og kommuniseres via sosiale medier.

Om samlingen

Oslo kommunes kunstsamling finnes over hele hovedstaden, på ulike steder, ute og inne i kommunens mange bygg og byens offentlige rom – kort sagt der folk ferdes og bor. Samlingen består av kunst som er tilkommet ved direkte oppdrag til kunstnere, utlyste konkurranser, gitt som gaver eller som er kjøpt inn.

Byens egen kunstsamling strekker seg fra 1700-tallet og frem til i dag, med en klar hovedvekt av norsk modernistisk kunst fra 1900-tallet. I dag er det Oslo kommunes enestående kunstordning som sikrer vekst, videreutvikling, forvaltning og formidling av samlingen.

Kulturetaten i Oslo kommune har fagansvaret for kunst og kultur i kommunen. Kulturetaten skal tilrettelegge for et bredt og mangfoldig kulturtilbud i Oslo. Oslo byarkiv, Popsenteret, Øvingshotellet, Vigeland-museet, Oslo kommunes kunstsamling, kulturhistoriske eiendommer, Oslo kulturnatt, Oslo kulturskole og økonomitilskudd til kunst og kulturtiltak, ferieleire, frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner og musikkliv er også endel av etatens portefølje.

Her finner du Kunstsamlingen.no