Akersposten

Nå kan du studere Oslo-verkene fra sofaen

Oslo er full av kunstverk, og nå kan du studere flere hundre av dem på Kunstsamlingen.no.

Hundrevis av kunstverk pryder byen. Oslo kommunes kunstsamling tilhører blant andre deg, og nå trenger du ikke lenger reise byen rundt for å se verkene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

OSLO: Kunstsamlingen.no er en presentasjon av Oslo kommunes kunstsamling. Nettstedet vil i tillegg til å vise kunst, inneholde praktisk informasjon for samarbeidspartnere – virksomheter med utplassert kunst, kunstkonsulenter og utførende kunstnere.
Det skriver Kulturetaten, Oslo kommune i en pressemelding.

Et mangfold

Utvalget på nettstedet representerer et mangfold av kunstverk fra samlingen – eksempelvis sentrale verk i norsk kunsthistorie, utsmykningene i Oslo rådhus, minnesmerker og monumenter, samt nyinnkjøp og ferdigstilte kunstprosjekter. Ved lanseringen inneholder kunstsamligen.no 500 verk, men vil utvides med flere kunstverk fra samlingen og nye erverv i tiden fremover.

Kunstsamlingen.no er et lett tilgjengelig og enkel å bruke for alle. Fokuset er visuell presentasjon av kunstverkene i samlingen fremfor mer detaljert kataloginformasjon. Flere av verkene ledsages av en kort formidlingstekst. Mankan søke i alle publiserte verk eller gå inn via kategorier.

Pågående kunstprosjekter samt mindre temporære satsninger, vil fremdeles formidles og kommuniseres via sosiale medier.

Om samlingen

Oslo kommunes kunstsamling finnes over hele hovedstaden, på ulike steder, ute og inne i kommunens mange bygg og byens offentlige rom – kort sagt der folk ferdes og bor. Samlingen består av kunst som er tilkommet ved direkte oppdrag til kunstnere, utlyste konkurranser, gitt som gaver eller som er kjøpt inn.

Byens egen kunstsamling strekker seg fra 1700-tallet og frem til i dag, med en klar hovedvekt av norsk modernistisk kunst fra 1900-tallet. I dag er det Oslo kommunes enestående kunstordning som sikrer vekst, videreutvikling, forvaltning og formidling av samlingen.

Kulturetaten i Oslo kommune har fagansvaret for kunst og kultur i kommunen. Kulturetaten skal tilrettelegge for et bredt og mangfoldig kulturtilbud i Oslo. Oslo byarkiv, Popsenteret, Øvingshotellet, Vigeland-museet, Oslo kommunes kunstsamling, kulturhistoriske eiendommer, Oslo kulturnatt, Oslo kulturskole og økonomitilskudd til kunst og kulturtiltak, ferieleire, frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner og musikkliv er også endel av etatens portefølje.

Her finner du Kunstsamlingen.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...