Akersposten

Nå innføres beboerparkering i Bydel Ullern

HER KOMMER DET: 6 områder i Bydel Ullern får beboerparkering. Gater og veier markert med grønt får beboerparkering. Se detaljkart i saken. Kart: Bymiljøetaten

Seks områder i bydelen er plukket ut til beboerparkering fra og med 10. september. Skøyen og Lilleaker/Bestum er områdene hvor flest gater får beboerparkering. Se detaljerte kart.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.08.2018 kl 14:13

Sjekk kartene og se om din gate eller vei får beboerparkering (klikk på kartene for større versjon). 10 september trår beboerparkering i kraft. Fra 20. august kan du søke om beboerparkering. Får du tillatelse koster det deg 3000 kroner i året og tillatelsen gjelder for ett år om gangen. Alle uten tillatelse må betale vanlig takst. Det vil si at beboere som er vant til å parkere fritt i sin gate, blir tvunget til å betale 3000 kroner om man vil fortsette med det.

Les alt om beboerparkering på Bymiljøetatens nettside: Beboerparkering for privatpersoner

Saken fortsetter under bildene

LILLEAKER/BESTUM: Grønne markerte gater og veier får beboerparkering. Kart: Bymiljøetaten

Nølende tilslutning

Det har vært ulike oppfatninger om behovet for beboerparkering i bydelen, særlig etter at årsavgiften ble på 3000 kroner.

- Etter en omfattende prosess med involvering av både Vel-foreninger og andre interesserte vedtok bydelsutvalget i 2012 innføring av beboerparkering i definerte området. De veier som beboerparkering innføres er steder der det i hovedsak er et betydelig press med fremmedparkering. Siden utrullingen av beboerparkeringen har blitt betydelig forsinket og kostnadene har økt fra kr 300 til kr 3000,- pr beboer med parkeringsbevis, iverksatte bydelsutvalget en fornyet undersøkelse med de aktuelle Vel-foreninger. Resultatet ble en nølende tilslutning til innføring av beboerparkering, sier leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen (H), som understreker at bydelsutvalget vil gjennomføre en evaluering av effekten etter 2 år.

SKØYEN: Grønne markerte gater og veier får beboerparkering. Kart: Bymiljøetaten

El-bil og HC gratis

Noen betigelser for å få beboerparkering:
Du må være folkeregistrert i et område som har beboerparkering.
Du må ikke være folkeregistrert i Oslo hvis du kan dokumentere at du er student eller pendler.

Du må være eier eller medeier av kjøretøyet du ønsker å søke om beboerparkering for.
Unntak for privatpersoner som leier bil av autorisert bilutleiefirma.
Unntak for privatpersoner som bruker firmabil privat.

Hvis du har el-bil, hydrogenbil eller HC-kort trenger du ikke søke om beboerparkering. Du kan parkere gratis, og det er ingen tidsbegrensning på plassene skiltet med beboerparkering.

Andre kan parkere i beboersonen uten beboerparkeringstillatelse mot å betale vanlig avgift. Det gjelder også beboere som ikke har søkt beboerparkering. Det er relativt dyrt. Les mer om gjesteparkering.

Eier du bilen du søker om beboerparkering for, og er folkeregistrert på en adresse i et område med beboerparkering, får du automatisk godkjenning og blir sendt videre til betaling.

Les også:

A House to Die In: - Vi skylder Edvard Munch å ta vare på kollen

«Skal Skøyen være et veikryss for alltid?»

«Høyres troverdighet som styringsparti er i oppløsning»

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...