Akersposten

– Nå har vi en grunn til å jobbe hardt på trening

Endelig fikk 13-åringene til Ullern basket spille kamp igjen etter halvannet år med forskjellige korona-restriksjoner da Bærum Open ble arrangert i helgen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.09.2021 kl 21:40

ØRAKER: – Det er mange som har villet spille kamp, og det var mange som maste på det. Derfor har vi spilt kamp på trening, men det er ikke det samme som å spille her, sier Jacob Zachariassen (13).

Sammen med lagkompisene Sivert og Carsten tok han seg tid til en liten prat i Ørakerhallen. Det siste halvannet året har vært tøft for de fleste, og når man i lange perioder har vært utestengt fra idrettshaller og organisert trening - så tærer det selvfølgelig på motivasjonen.

– Vi har trent bare for å trene lenge, men nå har vi en grunn til å jobbe hardt på trening, sier Sivert Detlie.

Mens det var forbud mot organisert trening, har flere klart å holde seg litt i gang.

– Jeg har basketballkurv hjemme og noen ganger har jeg kastet på den, så da har jeg i hvert fall trent hjemme, sier Carsten Lyng.

Ny trener for Ullern

Kampen mot Kolbotn i Ørakerhallen endte med et brutalt tap.

– Det er ikke den beste kampen vi har hatt, men det er ikke den verste heller for å si det sånn, sier Sivert.

Ullerns 2008-årgang teller i dag rundt 30 spillere, og under Bærum Open var de delt opp i to lag. Det andre laget nådde for øvrig kvartfinalen i A-sluttspillet.

– Gode forutsetninger

Trener Morten Strand Myrvang begynte å trene laget for tre uker siden, og har fått et bra førsteinntrykk.

Selv var han aktiv i noen år før han gikk over i trenerrollen og var trener i Lommedalen og Sandvika.

– Det er et spennende kull. Jeg tror de har stor sjanse til å utvikle seg. De har gode forutsetninger, forklarer Myrvang.

I Oslo og Viken har barne- og ungdomsidretten levd under strenge koronarestriksjoner hvor de i perioder ikke har kunnet holdt på organisert trening eller trent med kontakt, men fra 1. august ble det igjen tillatt med full idrettsaktivitet. Treneren tror likevel ikke at det er det sportslige som har lidd mest.

– Jeg føler ikke at de mister så mye sportslig, men heller det at de ikke har fått mer erfaring, sier Myrvang.

– Hvordan er miljøet i laget?

– Miljøet er fint. De liker å spille basket og være med venner. De har holdt seg motivert til å ville fortsette, sier Myrvang.

Et av sesongens høydepunkter er nok å komme i gang med seriespillet.

– Det er ganske bra, for jeg har savnet å spille kamp, sier Carsten.

– Vi vet litt hva vi kommer til å møte, fordi vi har sikkert møtt dem tidligere, og da er det lettere å få trent seg opp til de vi skal spille mot, følger Jacob opp.

Vil promotere basket

Bærum Open arrangeres naturlig nok av Bærum Basket, men i år har Ullern Basket støttet opp om turneringen med å stille opp med Ullern Flerbrukshall og Ørakerhallen gjennom hele helgen.

– Basket er en såpass liten idrett i Norge, og da er det viktig for oss å støtte opp om de arrangementene. Og Bærum Open er en av de største turneringene i Norge for ungdommer, og da synes jeg at vi bør være med å støtte opp om det sånn at det blir et bra arrangement. Det tror jeg vi klarer. Vi har to gode haller som vi kunne tilby, og da var det naturlig for oss i forhold til geografi å si at det kan vi være med å støtte, forklarer Tore Kvam.

Opprinnelig var det påmeldt 186 lag, men noen få måtte trekke seg på grunn av virusutbrudd. Ullern selv hadde med elleve lag.

– Hva har det å si for dere?

– For oss er det viktig å få synliggjort basketballen, men samtidig er vi deltager på cupen. Det er viktig å være synlig både som deltager og arrangør, forteller Kvam.

For øvrig gikk Ullerns G16 til topps i Bærum Cup etter 54-44 over Centrum Tigers i finalen i sin klasse.

Kan også nevnes at Persbråtens 2004-gutter gikk til finale i gutter 2003/04.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...